Advert

ilhami A–zeri Kaybettik

Erganiç™nin bilmediği Erganili şairi ilhami A–zer hayatını Kaybetti.

ilhami A–zeri Kaybettik
Bu içerik 3606 kez okundu.
Gazete olarak ailesine başsağlığı dileriz.
ilami Özer Kimdir
Doğum yılı Kesin olmamakla beraber kayıtlara göre şair ilhami Özer; 1947 yılında Ergani’de dünyaya gelir. 1960 yılında ailesi ile birlikte Tarsus’a göç eder. Üç anneden onyedi kardeştirler.
Öğrencilik ve memuriyet yılları Tarsus’ta geçer.
1993 yılında bankacılıkta emekli olur. 1994 ‘te HADEP ilçe başkanlığı görevini üstlenerek siyasete girer. Daha sonraki yıllarda DEP Tarsus ilçe başkanlığı yapar. 
ilhami Özer yazın hayatına lise yıllarında aşık olduğu kıza olan duygularını 120 sayfalık Deftere şiirler yazarak başlar. 
Sevda ve yaşam üzerine olan şiirlerini 1986 yılında “bir şiir mahkemesi” adıyla yayımlar. Babasının annesine uyguladığı şiddet şairin şiirlerine ciddi etkiler yapar. 1988 yılında ikinci şiir kitabı olan “Berfin” i yayımlar. 
Kırkbeş yaşına kadar şiirlerini kürtçe yazan şair, şiirleri artık kendi anadilinde yazmaya başlar. Kürtçe şiirlerini “Agırbanü” adlı eserde toplar. 
Mezopotamyada kültür merkezi’nin 1999 yılında düzenlediği şiir yarışmasında ikincilik ödülü alır. 2000 yılında yine Mezopotamya Kültür Merkezi’nin düzenlediği öykü yarışmasında ikincilik ödülünü alır. 
Ayrıca Kürt Edebiyatı’na katkılarından dolayı beş ayrı ödülü bulunmaktadır.
Şiirlerinden “Ben bir sazdım” adlı şiiri, şarkıcı, yorumcu, Suavi tarafından bestelenen ilhami Özer Tarsus’ta hayatını kaybetti. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?