Advert

Kültür Merkezi Kurs Kayıtları Başladı

Ergani Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Hilar Kültür Merkezinde, 2013-2014 yılı kurs kayıtları başladı. Kültür Merkezi, bağlama, halk oyunları ve tiyatro olmak üzere birçok alanda kurs verecek.

Kültür Merkezi Kurs Kayıtları Başladı
Bu içerik 3975 kez okundu.

Ergani Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Hilar Kültür Merkezi, her yıl ücretsiz verdiği kurslarıyla, yeni alanlar açarak hizmet vermeye devam ediyor. Her yaştan başvurunun kabul edildiği Hilar Kültür Merkezi kurslarına, bu yıl da yoğun ilgi gösterildi. Yoğun ilgi dolayısıyla; bağlama, gitar, tiyatro, resim kurslarına erken başlanırken, Erbane ve halk dansları kurs kayıtları devam ediyor. Ekim ayında tüm kursların startını vereceklerini söyleyen Hilar Kültür Merkezi sorumlusu Remziye Söker, Kültür Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kültür Merkezinde, Ergani’de yaşayan yurttaşların kendi dillerine ve kültürüne göre eğitim verdiklerini söyleyen Söker, “Kültür Merkezi, burada önemli bir yere sahiptir. Gençler burada istedikleri olanaklara sahiptir. Kendilerini daha iyi ifade edebiliyorlar. Kendini kendi dilinde ifade etme anlamında burası bir fırsattır. Kapımız herkese açıktır. Kurslarımızla birçok yöre insanını ve kültürünü temsil ediyoruz” dedi.

Erbane kursuna kadınların yoğun ilgisinin olduğunu kaydeden Söker, özellikle Erbane kursu için 6-12 yaş grubundan oluşan çocuk korosu oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak