Advert

Bakan Günayç™ı hayran bırakan Diyarbakırlı şair

Diyarbakırlı şair Mehmet Oğuzç™un çœYa Su ya Meyraç adlı şiir kitabı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayç™ın başucu kitabı oldu.

Bakan Günayç™ı hayran bırakan Diyarbakırlı şair
Bu içerik 5276 kez okundu.

Diyarbakır Valiliği Basın ve Halkla ilişkiler Bürosu’nda foto muhabir olarak görev yapan Mehmet Oğuz’un bir süre önce yayımlanan “Ya Su ya Meyra” adlı şiir kitabını 3 ay önce Diyarbakır’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a hediye etmişti. Şiir kitabını Ankara dönüşünde uçakta okuyan Günay kitabı bir türlü elinde bırakmadığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret eden Günay, şair Oğuz’u sordu. Oğuz’u tebrik eden Günay: “Kitabı elimden bırakamadım. Şiirlerin çok etkileyici bir dille yazılmış, evimde başucu kitaplar arasına koydum. Herkese tavsiye ediyorum”dedi.

MEHMET OĞUZ KiMDiR?

1974 yılında Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde doğdu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarih Bölümü'nü bitirdikten sonra Van ve Diyarbakır'da iki yıl öğretmenlik yaptı. Daha sonra öğretmenlikten ayrılarak Ergani'de yerel bir gazetede çalışmaya başladı. "Yüreğim Öldü Çocuklar" adını taşıyan ilk şiiri “Irgat Şuî” mahlasıyla 1998 yılında Güney dergisinde yayımlandı. Bu tarihten sonra yazdığı şiirler E, Berfin Bahar, Yasakmeyve, Milliyet Sanat, Yaratım, Hayal, Pitoresk gibi dergilerde ve üniversite öğrencilerinin çıkarmış olduğu çeşitli dergi ve fanzinlerde yayımlandı. “sus/kuyu/su” adındaki tek şiirden oluşan ilk kitabı 2008 yılında Hayal Yayınları tarafından yayımlandı. Şiirlerinden birkaçı edebiyat ve şiir çevrelerince düzenlenen etkinliklerde ödüle layık görüldü. 

ALDIĞI ÖDÜLLER

-Batman Valiliği ve Eczacılar Odası Türk Dil Şenliği Şiir Yarışması – Birincilik

-Almanya'da düzenlenen Hüseyin Çelebi Şiir Yarışması - Jüri Özel Ödülü

-Marmaris Şiir Akşamları – ikincilik

-Sivas Postası Şiir Yarışması – Mansiyon

-GAP Kültür Birliği Cahit Sıtkı Tarancı Şiir Ödülü – ikincilik

-Diyarbakır Valiliği Doğumunun 100. Yılında Cahit Sıtkı Tarancı Şiir Ödülü – Birincilik

-izmir Karşıyaka Belediyesi Homeros Şiir Yarışması - Jüri Özel Ödülü (Yarışmanın yapıldığı dönemde Karşıyaka Belediyesi'nin 291 işçiyi işten çıkarması üzerine ödülü almayı reddetmiş ve ödül törenine gitmemiştir.)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi