Advert

Silvan'da Bahar Konseri

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 1. Bahar Bayramı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen konserde konuşan Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, bu ülkede Kürtler dahil bütün etnik yapıların kimliklerinin inkar edi

Silvan'da Bahar Konseri
Bu içerik 4094 kez okundu.

 

Silvan ilçesinde düzenlenen konsere BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan,Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP ilçe Başkanı Kerem Canpolat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye'de yeni anayasa tartışmaları olduğunu belirtenAydoğan, süreci, kendilerini özgürlüğe götürdüğüne inandıkları için kutladığını söyledi. Bu sürecin tamamıyla kendilerinin süreci olduğunu aktaran Aydoğan, "Birinci aşamada PKK üzerine düşen görevi yapmıştır. ikinci aşama PKK'nin geri çekilmeye başlamasıyla birlikte Türkiye'deki demokratikleşme adımlarının atılmasıdır. Bu süreçte antidemokratik olan bütün yasalar kaldırılacak, lav edilecek, terörle mücadele kanunu kaldırılacak, TCK'da değişiklikler yapılacak, antidemokratik taban ve önümüzde bir set gibi duran seçim kanunu değişecek ve elbetteki koruculuk kanunu değişecek. Koruculuk kaldırılacak, eve dönüşler sağlanacak.

Şimdi herkes soruyor. Kürt sorunu nasıl çözülecek diye. Kürt sorunu hangi nedenlerden ortaya çıktıysa elbette ki bu nedenler ortadan kalktığında çözülecek. Anayasa nasıl değişecek? Kürt sorunu nasıl gündemleşti bu ülkede? Bu ülkede Kürtler dahil bütün etnik yapıların kimlikleri inkar edildi. Herkes asimilasyona tutuldu. Şimdi bu Türklük tanımı değişmeden bu ülkede yaşayan başta Türklerolmak üzere herkes kendi kimliğiyle kendini ifade etmeden Kürt sorunu çözülür mü? Elbette ki çözülmez. Önümüzdeki süreç alanlara çıkma meydanlara çıkma yeni bir anayasa talep etme Kürtlerin ne istediğini ne talep ettiğini, bu anayasada neyin yer alması gerektiğini bütün dünyaya, Türkiye'ye, Ortadoğu'ya duyurma zamanıdır. Yani önümüzdeki süreç tam da demokratik siyaseti yapma dönemidir. Biz inanıyoruz eğer demokratik siyaseti iyi yaparsak, güçlü yaparsak çözüm kendiliğinden gelecektir.

Hiçbir güç Kürtlerin özgürlük talebi önünde duramayacaktır. Çözümün üçüncü aşaması bizim normalleşme aşaması dediğimiz aşamadır. Bu süreç hem cezaevlerinin boşalması hem PKK'nin sosyal yaşama katılması Kürtlerin bütün haklarının anayasal kabulü ve elbetteki Öcalan'ın özgürlüğüyle bitecek bir süreçtir" dedi.

Silvan ilçesinde verilen konserde Kürt sanatçılar Seyda Perinçek, Erol Berxwedan, Koma Rewan, Heftrenk Erbane Grubu şarkılarını söyledi. Konserde vatandaşlar yağan yağmura aldırış etmeden doyasıya eğlendi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak