Advert

Gülbaran'ın Gülleri Kitabıç™na duyarsızlığa tepki

Erganiç™li yazar Sedat Eroğluç™nun 10 yıllık çalışması sonucu hazırladığı ç˜gülbaranç™ın Gülleriç™ adlı kitabın ilgi görmemesi yadırgandı.

Gülbaran'ın Gülleri Kitabıç™na duyarsızlığa tepki
Bu içerik 3390 kez okundu.

 

450 sayfadan oluşan ve Ergani’nin kültür hazinesi olan kitabın sivil toplum örgütlerinden ilgi gösterilmemesi tepkiye yol açtı. Vatandaşlar, bazı firmalar tarafından basılan kitap ve dergiler için binlerce lira harcayan Bürokrat, sivil toplum örgüt temsilcilerinin, kültür hazinesi olan Eroğlu’nun kitabına ilgi göstermemesini yadırgadıklarını ifade ederek, “Erganili düşün sanat, bilim ve siyaset insanlarının tanıtıldığı kitap, ilçemizi çok iyi tanıtıyor. Siyasi içerik içermeyen bu kitabın, Ergani’nin tanıtımı açısından çok önemli bir envanterdir. Sivil toplum örgütlerinin ve işadamlarının bu kitabı kütüphanelerinde yer vermelerini bekliyoruz” diye konuştular. 
insani ve derin boyutunu çıkarıyor 
Sedat Eroğlu Ergani'nin insani ve derin boyutunun envanterini çıkarırken yelpazesini çok geniş tutuyor. Neredeyse a'dan z'ye sportif, düşünsel, sanatsal, kültürel, toplum bilimsel, siyasi portreleri öncelikle Erganililere. Bakın, bu ilçeden kimler çıkmış. Evet yelpazesi çok geniş: işte basın ve yayın dünyasındakilerden, medyadan, kitle iletişim araçlarında emek harcayanlardan, gazete, radyo, televizyon emekçilerinden söz ediyor.
Onları tek tek tanıtıyor
Onları tek tek tanıtıyor. Bilim insanları, bilim kadın ve adamları, düşün adamları, dini ve tarihi şahsiyetler, güzel sanat dallarında çalışanlar, ressamlar, karikatür ustaları, grafikerler, fotoğraf sanatçıları, ses ve sahne sanatçıları, sporcular, spor adamları ve kadınları, siyasetçiler, yazar ve şairler peş peşe diziliyorlar. Üç yüze yakın yaratıcı. Ergani'miz için hiç de yabana atılır cinsten bir zenginlik değil. Kasabamızla ve yetiştirdikleriyle övünebiliriz. Öteden beri bu Ergani de okumuş-yazmışların sayısının yüksek olduğu biliniyordu. Ama böyle bir tanıtımı yoktu Bugün bu çalışmayla Bu da az şey sayılmamalı”
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak