Advert

KONAK, SEZAi KARAKOA‡ MAœZESi OLACAK

Tarihi Eski Hükümet Konağının giriş katı, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatının önde gelen şairlerinden Erganili Sezai Karakoç müzesi olarak restore edilecek.

KONAK, SEZAi KARAKOA‡ MAœZESi OLACAK
Bu içerik 3738 kez okundu.

 

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, restore edilerek yeni bir çehreye kavuşan eski hükümet konağının giriş katının Erganili ünlü Şair Sezai Karakoç anısına müze haline getirileceğini söyledi.           Eski Hükümet konağının giriş katının müzeye çevrilerek, burasının ilçenin sosyal ve kültürel yaşamına dâhil edileceğini belirten Kaymakam Yılmaz, Sezai Karakoç’un eserlerinin yansıtılacağı müze ve kültür evinde ilçeye mal olmuş şahsiyetlerin de eserlerinin yaşatılacağını belirterek, burasının ilçedeki yeni nesillere fikir ve sanat anlamında ilham kaynağı teşkil edeceğini söyledi.

            Ünlü Şair Sezai Karakoç’un adını taşıyacak müze ve kültür evinin açılışının, usta şair için 16 Mayıs’ta Ergani’de düzenlenecek sempozyum tarihinde gerçekleştirileceğini belirten Kaymakam Erdinç Yılmaz, en büyük arzusunun Şair Karakoç’un bu tarihte memleketine gelerek sempozyuma katılmasını ve kendi adını taşıyan müzenin açılışını yapması olduğunu söyledi.  Eski Hükümet Konağının giriş katının müzeye çevrilmesi fikrini değerlendiren Kaymakam Yılmaz, “Ünlü Şair ve Yazar Sezai Karakoç’un değerlerinin yaşatılması manasında oluşan müze fikrimizi Sayın Bakanımız Mehdi Eker ve Sayın Valimiz Mustafa Toprak ile paylaştık. Bu fikri kendileri de memnuniyetle karşılamışlardır. Dolaysıyla üst katı konak kafe, yan tarafı da otel olan eski hükümet konağımızın giriş katını Sezai Karakoç Müzesi ve Kültür Evi olarak planlayacağız. En büyük arzumuz, ünlü Şair Karakoç’un 16 Mayıs’ta kendisi için düzenleyeceğimiz sempozyum tarihinde memleketine gelerek sempozyuma katılmasını ve kendi adını taşıyan müzenin açılışını yapmasıdır” diye konuştu.

SEMPOZYUM PROGRAMI BELLi OLDU

            Ergani Kaymakamlığının, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatının ileri gelen şairlerinden Erganili Sezai Karakoç için 16 Mayıs tarihinde düzenleyeceği sempozyumun programı belli oldu.  Ergani Anadolu Öğretmen Okulu Konferans Salonunda 3 oturumda gerçekleştirilecek sempozyuma katılacak akademisyen ve konuşmacılar şöyle: “Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinden Prof Dr. Turan Karataş, Gerçek Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yazar Ali Ayçil, Şair Haydar Ergülen, TV 24’ten Yazar Tarık Tufan, Zaman Gazetesi Yazarı Şair A.Ali Ural, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Samsun 19 Mayıs Üniversitesinden Yazar Sıddık Akbayır, Şair ihsan Deniz, Muğla Üniversitesinden Yazar Prof. Dr. Alaattin Karaca, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinden Prof. Dr. M. Fatih Andı, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedi Omay ”

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak