Advert

VALi FENA FIRA‡ALADI!

Restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlanarak geçici kabulü yapılan eski hükümet konağında incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, gördüğü manzara karşısında Müteahhit firmaya ateş püskürdü.

VALi FENA FIRA‡ALADI!
Bu içerik 5156 kez okundu.

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, restorasyon çalışmaları tamamlanarak geçici kabulü yapılan eski hükümet konağı binasında yaptığı incelemeler sırasında gördüğü manzara karşısında sinirlerine hakim olamadı. Yağışlar nedeniyle rutubet çeken binada uygulanan işçiliğin de özensiz ve yetersiz olduğunu gören Vali Toprak, karşılaştığı kötü işçilik ve kullanılan kalitesiz malzeme karşısında bir hayli sinirlenerek restorasyonu gerçekleştiren Müteahhit firma yetkilisini adeta haşladı. Vali Toprak, bu halde geçici kabul belgesine imza atan sorumlular hakkında soruşturma açılarak, ödeneğin de durdurulması için talimat verdi.

SORUŞTURMA TALiMATI VERDi

            Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaklaşık 1 yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından geçici kabulü gerçekleştirilen eski hükümet konağında yaptığı inceleme sırasında karşılaştığı manzara karşısında, geçici kabule imza atan sorumlular hakkında soruşturma açılması için Özel idare Genel Sekreteri Ahmet Akyol’a talimat verdi. Müteahhit firma yetkilisine de fırça atan Vali Toprak, “Böyle işçilik olmaz, işçilik sıfır. Daha şimdiden her taraf rutubet almış, akmaya başlamış. Yalıtımsız ve özensiz bir iş yapmışlar. Ahır gibi sıvamışlar. Burası ahır mı? Bu binayı bu şekilde teslim alanların gözü kör mü? Derhal haklarında soruşturma açılsın ve gereği yapılsın” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“ERGANi’NiN KÜLTÜRÜNÜ YANSITACAK”

            Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve yaklaşık 750 bin liraya mal olan projenin tamamlanmasının ardından binanın butik otel ve kültür evi olarak kullanılacağını ifade eden Vali Mustafa Toprak, “Eski hükümet konağının geçmişi çok eskiye dayanıyor. Burada Ergani’nin kültürel motiflerini yansıtan nitelikte bir restorasyon yapılabilmesi için gereken desteği verdik. Bugün burada birtakım eksikliklerle karşılaştık. Bu eksikliklerin giderilmesinin ardından, tarihi binanın Ergani’nin kültürünü yansıtacak şekilde, ilçenin klasik yaşam tarzını ifade eden gereçlerin sergileneceği kültür evi ve butik otel konseptini hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı