Advert

Ergani'de Kardeşlik Türküleri Yankılandı

Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Türküler Şenliği kapsamında Diyarbakır'a gelen Iraklı çocuklar, şarkı ve türküleriyle kardeşlik mesajı verdi.

Ergani'de Kardeşlik Türküleri Yankılandı
Bu içerik 3378 kez okundu.

Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Türküler Şenliği kapsamında Diyarbakır'a gelen Iraklı çocuklar, şarkı ve türküleriyle kardeşlik mesajı verdi. Ergani'de yüzlerce kişinin izlediği şenlikte dostluk ve barış için halaylar çekildi. Ergani protokolü, çocukların seslendirdiği 'Yeni Bir Dünya' şarkısına eşlik etti.

Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları, Fezalar Sosyal ve Kültürel Organizasyonları çerçevesinde, Türkiye'de kültür şenlikleri düzenleyerek dostluk ve kardeşlik mesajı vermeye devam ediyor. Irak'ın Erbil, Süleymaniye, Duhok, Soran, Halepçe, Musul, Ramadi ve Kerkük şehirlerinden toplam 68 öğrenci ve 29 öğretmenin yer aldığı ekip, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde etkinlik düzenledi. Ekip etkinliğin ikinci ayağı için geldikleri Ergani'de yoğun ilgi gördü. Ergani Eğitimciler Derneği (EĞiDER), Ergani Genç işadamları Derneği (EGiAD) ve Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Sosyal Kültürel Organizasyonlar'ın (FESKO) düzenlediği programa AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma içten ve Oya Eronat, Ergani Kaymakam Erdinç Yılmaz, Ergani Emniyet Müdürü Erkan Güneş, Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE ŞARKILARLA KÜLTÜR ŞÖLENi

Ergani Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şenliğe binlerce kişi katıldı. Kürtçe ve Türkçe şarkılar, folklor gösterileri, skeç ve şiir dinletilerinin yer aldığı kültür şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin okuduğu hareketli parçalarla salondakiler coşarken, şiirlerle zaman zaman duygulandı. Kaymakam Yılmaz, Anadolu ve Mezopotamya Kardeşler Kültür Şenliği'nin düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür etti. Bu tür programların kardeşlik adına insanı heyecanlandırdığını belirten Yılmaz, Irak'ta faaliyet gösteren bu okulların kardeşlik adına önemli bir misyonu yerine getirdiğini ifade etti. Yılmaz, "Bundan dolayı bu okullarda görev yapan öğretmenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Ergani Eğitimciler Derneği (EGiDER) Başkanı Bayram Gökçek de fedakar Anadolu insanının Irakta açmış olduğu okullarda okuyan öğrencilerin bu coğrafyada birliktelik adına önemli mesajları verdiğini söyledi. Program bütün öğrenciler ve protokol sahneye davet edilerek 'Yeni Bir Dünya' şarkısı ile sona erdi.

Program sonunda AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri içten ve Eronat ile Ergani Kaymakamı Yılmaz, öğretmenlere ve çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak