Advert

Mezopotamya'daki Kadın Portreleri sergisi açıldı

Sanatçı Gökhan Aslan'ın 8 Mart dolayısıyla kadınlarının mücadelelerini, ezilmişliklerini, karamsarlıklarını, umutlarını işlediği çœSembollerle Mezopotamya'da Kadın Portreleriç adlı resim sergisi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Sümerpark'taki Amed Sa

Mezopotamya'daki Kadın Portreleri sergisi açıldı
Bu içerik 3588 kez okundu.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içindeki Amed Sanat Galerisi'ndeki kadınların işlendiği resim sergisinin açılışına Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Cevahir Sadak Düzgün, Sanat Galerisi Koordinatörü Barış Seyitvan, Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel ile pek çok sanatçı ve izleyici katıldı. Düzgün 8 Mart haftasında Mezopotamya kadınlarının işlendiği eserlerin salonu ısıttığını belirterek emeklerinden dolayı sanatçı Gökhan Aslan'a teşekkür etti. Aslan ise yaptığı kısa konuşmada kendisine ilham veren tüm ezilmiş kadınlara teşekkür etti.

Kara kabartma çalışmasında savaşta çocuklarını kaybeden kadınların umut ve elleriyle tasvir ederken, bir başka resimde, yalnızlık ve umutsuzluk içindeki kadını resmeden sanatçı Gökhan Aslan, bir başka resimde gaz lambası altında kürtaj yapan kadını işledi. Aslan bu çalışmasıyla kürtaj tartışmasını başlatan Başbakan'a bir gönderme yaptığını anlattı. Resimlerinde mücadele ve savaşı anlatan kırmızı ile karamsarlığı anlatan siyahı resimlerinde kullandığını belirten Aslan, çokça da Diyarbakır Surları'ndaki motifleri, Kürt alfabesini, cami ve kilisedeki motifleri sıkça kullandığını belirtti.

1971'de Diyarbakır'da doğan sanatçı Gökhan Aslan, ilk ve orta öğrenimini Diyarbakır'da tamamladıktan sonra üniversite eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde aldı. Aynı zamanda resim öğretmenliği yapan sanatçı Aslan, sanatsal çalışmalarını Bismil Germ Sanat Atölyesi'nde sürdürüyor. Aslan bugüne kadar 13 resim sergisine katıldı.

Amed Sanat Galerisi'ndeki “Sembollerle Mezopotamya'daki Kadın Portreleri resim sergisi 24 Mart'a kadar açık kalacak.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak