Advert

Yardım Kolileri Kızılay’a Teslim Edildi

Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından Ergani Belediyesi yardım kolilerini kızılay’a teslim etti.

Yardım Kolileri Kızılay’a Teslim Edildi
Bu içerik 5010 kez okundu.

HDP’li Ergani Belediyesi'nin depremzedelere gönderdiği 2 kamyon yardım malzemesinin kente girişine izin vermeyerek, geri gönderilmişti.

 Bunun ardından Ergani Belediye başkanı sosyal medyada açıklama yaptı. Açıklamasında “yardım götüren ekibimize, ilgili merciler, hiçbir sekilde bu yardımları kabul etmeyeceklerini talimatın bu yönde olduğunu dile getirmiş bulunuyorlar. Arkadaşlarımızın "siz bizi yönlendirin, istediğiniz birime teslim edelim ve hiçbir şekilde belediyenin adı da geçmesin" şeklindeki önerileri de kabul görmeyince mecburen yardım kamyonları geri dönmek zorunda kalıyor. Gelen bilgiye göre AFAD ve Kızılay üzerinden yardımların teslim alınacagi ifade edildi. Biz de yeniden eldeki yardımları igili kurumlara teslim etme yönünde yeniden adım atacağız demişti.

İçişler Bakanı Süleyman Soylu ile konuştuğunu açıklayan gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığı bilgiye göre Soylu'nun, "HDP'li Ergani Belediyesi, AFAD ile bir koordinasyon kurmadan yardım toplayıp getirdi. Kriz anında sağlık ve güvenlik açısından geri çevirdik. Buna karşın HDP'li Kars Belediyesi AFAD ile işbirliği yaptığı için yardımları kabul ettik" dediğini söylemişti.

Ergani Belediyeside yardım kolileri Ergani Kızılay şubesine teslim etti.

Ergani  Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Gün dayanışma günü. Elazığ’da deprem bölgesine gıda kolileri ve ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımlarımızı  Kızılay'a teslim ettik.Rabbim hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar versin. Ergani Belediyesi olarak da bölgeye yardım elimizi uzatacağız. Yardım eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. ” Diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü