Advert

ESNAFA 1 YILDA 26 MİLYON TL KREDİ

Ergani Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İzzet Güzel, 2019 yılında Ergani esnafına 26 milyon TL kredi verdiklerini söyledi.

ESNAFA 1 YILDA 26 MİLYON TL KREDİ
Bu içerik 6141 kez okundu.

Ergani Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İzzet Güzel, oda üyesi esnafların kullandığı krediler için uygulanan yıllık yüzde 8 olan faiz oranının yüzde 6'ya düştüğünü belirtti.
Güzel, yaptığı açıklamada, esnafın, bir süredir ülkede yaşanan ekonomik durgunlukla birlikte likidite sorunlarına çözüm bulabilmek ve mesleklerini sürdürmek için kredi desteğine daha çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde gelen faiz indirimini sevindirici olarak gördüklerini söyledi. 
Güzel, Kredilerimiz  yıl içerisinde  % 5, % 8 ve %6 aralıklarla faiz ile kredi kullandırılmıştır, Kooperatifimiz  şuan ki faiz oranı % 6 olarak 3 ayda bir taksit ödemeli , vadelendirme süreleri 2,3, 4 yıl iken 2019 yılında 5 yıl vadelendirme uygulanmıştır.  Ayrıca yatırım    kredileri  500 bin TL ye kadar 10 yıl  vadelendirme   % 6 faiz  uygulanmaktadır. 2019 yılı için  Hedefimiz  15 milyon TL kredi dağıtmaktı,  Ancak 2019 yılında  gerçekleşen rakam  26 milyon TL  516 esnafımıza dağıtılmıştır dedi.  
Yönetim Kurulu olarak esnaf ve sanatkarlarımızın ihtiyacı  olan kredi plasmanın temininde öncülük ettiğini belirten Güzel, Kooperatif olarak bizim en büyük hedefimiz esnaf ve sanatkarlarımıza verilen kredilerle esnaf ve sanatkarlarımızı en iyi şekilde kalkındırmak ve üretken hale getirmektir. Hedefimiz 2020 yılında 48 milyon TL kredi dağıtmaktır.   Esnaf kuruluşu olan kooperatifimizi esnafa kredi kullandırma açısından cazip hale getirmektir. Üyelerimizin  kullandıkları kredilerin geri ödemelerini düzenli bir şekilde ödedikleri takdirde üst limiti 150 bin TL olan kredi limitini 200 bin TL ye çıkarmaktır. Bizim bütün esnaflarımıza kapımız açık, yapacağımız ne varsa elimizden geleni daima yapma gayretindeyiz.
 2020 yılı bütün esnaflarımıza hayırlı  ve bol kazançlar olmasını temenni ediyorum dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı