Advert

Vatandaşlar nüfus müdürlüklerine akın etti!

Vatandaşlar nüfus müdürlüklerine akın etti!
Bu içerik 4897 kez okundu.

Ergani ilçesinde vatandaşlar, aldıkları duyum sonrası nüfus müdürlüklerine akın etti. Vatandaşların Nüfus Müdürlüğüne giderek yeni kimlik kartı çıkartma süresinin dolmadan yeni kimliği almak istediğini söylemesi üzerine Nüfus Müdürlüğü personelleri, olayın aslının olmadığı, vatandaşların böylesi haberlere itibar etmemesi gerektiğini anlatıyor.
Ülke genelinde yeni çipli karta geçme uygulamasının önceki yıllarda başlamasıyla birlikte vatandaşlar, bulundukları yerdeki Nüfus Müdürlüklerine giderek nüfus cüzdanlarını yeniliyorlar.
Ancak belirli bir süresi olmayan yeni kimlik kartlarının, ‘bu yılın sonuna kadar süreli olduğu ve çıkartılmazsa para cezası verileceği’ haberini duyan vatandaşlar, Nüfus Müdürlüğüne adeta akın etti.
Ergani ilçesinde yaşayan vatandaşlar, aldıkları duyum sonrası Ergani İlçe Nüfus Müdürlüğüne akın etti. Yeni Kimlik kartlarının alınabilmesi için yıl sonuna kadar süresinin olduğu, kimlik kartının çıkartılmaması halinde para cezasının verileceği duyumları üzerine Ergani Nüfus Müdürlüğüne giden vatandaşlar gün boyu sıra bekledi. Ani yoğunluk karşısında vatandaşların işlemlerini gerçekleştirmek için büyük bir mücadele veren Nüfus Müdürlüğü personelleri akşam saatlerine kadar aralıksız olarak çalıştı.
Vatandaşların Nüfus Müdürlüğüne giderek yeni kimlik kartı çıkartma süresinin dolmadan yeni kimliği almak istediğini söylemesi üzerine Nüfus Müdürlüğü personelleri, olayın aslının olmadığı, vatandaşların böylesi haberlere itibar etmemesi gerektiğini anlatıyor. Ancak vatandaşlar verilen bu cevap karşısında inanmayarak gün boyu Nüfus Müdürlüğü önünde bekliyorlar.
Ergani Nüfus Müdürlüğünde yaşanan yoğunluğun yıl sonuna kadar sürmesi tahmin ediliyor.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
gariban     2019-12-24 eski kimlik kartlarının yenilenme süresi 2023 yılına kadar.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var