Advert

İŞKUR ÖNÜNDE ‘UMUT KUYRUĞU’

İŞKUR tarafından 9 ay süreyle TYP kapsamında yapılacak işçi alımlarının başvuruları bugün başladı. İşe girebilmek umudu ile İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü’ne akın eden işsiz vatandaşlar, burada uzun kuyruklar oluşturdu.

İŞKUR ÖNÜNDE ‘UMUT KUYRUĞU’
Bu içerik 9146 kez okundu.

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR),  işsizliğin yoğun olduğu bölgelerde, istihdam konusunda zorluk çeken işsizlere geçici olarak iş bulmak amacıyla uygulamaya koyduğu Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında, Diyarbakır’da işçi alımı yapacak. Diyarbakır merkez ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde istihdam edilecek olan bin 550 temizlik ve 459 güvenlik görevlisi, 9 ay süreyle çalıştırılacak. 23-27 Eylül tarihlerinde başvuruların alınacağı programda, işe alınacak kişiler kurayla değil ‘liste yöntemi’ ile seçilecek.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Başvuru sürecinin ardından İŞKUR Müdürlüğü nihai listeleri 15 Ekim tarihinde açıklayacak. Duyurunun yapılması üzerine dün sabah saatlerinde binlerce işsiz vatandaş, işe girebilme umudu ile İŞKUR’un yolunu tuttu. İzdiham yaşandığı İŞKUR İl Müdürlüğü önünde işsiz vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.  Yoğunluk nedeniyle İŞKUR önünde zaman zaman gergin anlar yaşanırken, bu gerginlik nedeniyle polis güvenlik önlemleri aldı. Kadınlar ve erkekler iki ayrı kuyruk oluştururken, iş başvurusuna küçük çocukları ile gelen yurttaşlar dikkat çekti.

“TORPİLLİ OLANLAR ALINACAK”

İş başvurusuna gelen vatandaşlardan Mehmet Nuri Demiralp, sabah saat 06.00’dan beri beklediğini belirterek, 9 kişilik bir aile olduklarını, yaz aylarında iki ay tarlada çalışabildiklerini ve ondan sonra işsiz kaldıklarını söyledi. İŞKUR’a iş bulma umuduyla geldiğini belirten Demiralp, “Okullarda temizlik görevlisi olmak için başvuruda bulunacağım. Genelde torpilli olanlar alınacak. Ben de Sayısal Loto misali ya tutarsa diye geldim” dedi.

“İŞSİZLİK SORUNU BİRAN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ”

Sırada bekleyen Mehmet Nuri Kaymaz ise 18 yaşından 50 yaşına kadar herkesin iş başvurusu için geldiğini vurgulayarak, Diyarbakır’daki işsizlik sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Bölgede bulunan fabrikaların kapatılmaması gerektiğinin altını çizen Kaymaz, “Bazı insanlar ev kirasını bile ödeyemiyor. İş yok, güç yok. Ne yapacağız” diye konuştu. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var