Advert

Diyarbakır’da Kalabalık valiliğe yürümek isteyince ortalık karıştı

Diyarbakır’da protestolar bugün de devam ediyor. Düne oranla olayların yayıldığı kentte bir grup valilik binasına yürümek isteyince polis müdahale etti.

Diyarbakır’da Kalabalık valiliğe yürümek isteyince ortalık karıştı
Bu içerik 1099 kez okundu.
Haberin galerisi için tıklayın!

Kente gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli “Halkın iradesi sokaktadır. Her gün meydanlarda olacağız” açıklaması yaptı.
Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına yönelik eylemler bugün de devam etti.


HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli, milletvekilleri ve tüm belediye başkanlarının katılımıyla belediye binası önünde yapacağı basın açıklaması öncesi belediye hizmet binası ve çevresi polis ablukasına alındı.
Belediye önündeki Elazığ Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar polis bariyerleriyle kapatıldı, caddelere çok sayıda polis eşliğinde TOMA araçları ile zırhlı araçlar konumlandırıldı.

Protesto için gelenler gruplar halinde ara sokaklardan belediye binasına ulaştı.

Açıklama yapan Temelli “Belediyelerimize kayyım atayarak 19 Ağustos tarihinde bir sivil darbe gerçekleşmiştir. Bu sivil darbeye karşı halkın iradesi ayaktadır, sokaktadır, Diyarbakır’dadır, Türkiye’dedir. Diyarbakır bizimdir, Türkiye bizim ortak vatanımızdır. İrademize de, ortak vatanımıza da kentimize de belediyemize de sahip çıkacağız. Bu kent cesaretlidir, bu kentin halkı cesaretlidir. Bu korkakları da bu kayyımı da bu rejimi de geçmişte olduğu gibi yine hep birlikte mutlaka ama mutlaka süpürüp atacağız” dedi.

Van Mardin tazyikli su müdahale TOMA polis Sezai Temelli Diyarbakır HDP
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı