Advert

Ergani'de ‘Sağlıklı Yaşam Standı’

Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Diyarbakır’ın İlk Sağlıklı Hayat Merkezi Olan Ergani Sağlıklı Hayat Merkezi’nde “Sağlıklı Yaşam Standı” kuruldu.

Ergani'de ‘Sağlıklı Yaşam Standı’
Bu içerik 4102 kez okundu.

Esat TAŞTEKİN

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftasında belirlenen temalardan biri de “Sağlıklı Hayat Merkezleri ile Sağlıklı Bir Yaşam, Sağlıklı Bir Gelecek” olarak belirlendi.

 

Diyarbakır’ın ilk Sağlıklı Hayat Merkezi olan Ergani Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından “Sağlıklı Hayat Merkezleri ile Sağlıklı Bir Yaşam, Sağlıklı Bir Gelecek” teması kapsamında Ergani Orman Parkında “Sağlıklı Yaşam Standı” kuruldu. Stand da yapılan sağlık taramasında; kan şekeri, tansiyon, boy/kilo ölçümü yapılarak diyabet, obezite ve kronik hastalık izlemleri gerçekleştirildi.

 

Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Çocuk Gelişim Uzmanı tarafından vatandaşlarımıza yönelik Psikososyal destek hizmeti sunulan stantta, Ruh Sağlığı alanında eğitimler verildi.

 

Mobil Ağız ve Diş Sağlığı Tarama Aracında; Diş Hekimi tarafından başta çocuklar olmak üzere vatandaşlarımıza yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirilerek, diş fırçası ve macunu ile kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketi dağıtıldı.

 

Ergani Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından kurulan Sağlıklı Yaşam Standında; Kanserde Erken Teşhis ve Tarama çalışmaları, Üreme Sağlığı hizmetleri, Bebek ve Gebe Sağlığı takipleri, Ağız ve Diş Sağlığı taramaları, Psikososyal Destek faaliyetleri ve Sigara Bırakma Polikliniği hizmetleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı