Advert

RAMAZAN ALIŞVERİŞİ!

Çarşamba günü başlayan Ramazan ayı öncesi Ergani piyasası hareketlendi

RAMAZAN ALIŞVERİŞİ!
Bu içerik 1221 kez okundu.

23 Mart’ta başlayan Ramazan ayı öncesinde Erganililer alışveriş yoğunluğu dikkat çekti. ‘Köy pazarı’ olarak bilinen köy pazarındaki ürünlere yoğun ilgi var.

TAHİN-PEKMEZ’E YOĞUN İLGİ

11 Ayın sultanı Ramazan’a girildiği günde vatandaşların çarşı-pazardaki alışverişi hız kazandı. ‘Köy pazarı’ olarak bilinen köy pazarında peynirden, tahine, pekmezden, tereyağına, sebze-meyveden helvaya birçok ürüne Erganililer ilgi gösteriyor. Doğal ürünlere ilginin olduğu pazarda fiyatlar da piyasaya göre daha uygun. Vatandaşların daha çok sahurluk ürünlere ilgi gösterdiğini belirten ürün satıcıları, en çok peynir, pekmez ve tahinin ilgi gördüğünü belirtiyor. Bazı esnaflar: “Geçen yıl 50 TL’ye sattığımız peynir bu yıl 120 TL civarında. Yine sık tercih edilen tahinin litresi 90 TL, helvanın kilosu ise 110-120 TL arasında satılıyor. Zincir marketlere göre buradaki fiyatlar çok daha uygun” diyorlar.

PİYASA FİYATLARI NASIL?
Daha çok sahurluk ürünlere ilgi gösteren vatandaşlar, bu yıl genel olarak fiyatların yüksekliğinden şikayetçi. Köy pazarında daha uygun ve doğal ürün bulan vatandaşlar özellikle süt ürünlerinin fiyatları karşısında şaşkın. Piyasadaki bazı ürünlerin fiyatları şöyle; “Roka 10 TL,  tere 5 TL, marul 10 TL, peynir çeşidine göre 70-120 TL bandında, tahin 90 TL, tereyağı kilosu 280 TL, zeytin kilosu çeşidinde göre 40-110 TL bandında, dökme helva 110 TL, inek yoğurdu 5 kiloluk 90 TL.” 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var