Advert

6 yıldır güçlendirilmeyen hastaneye ‘sağlam’ raporu!

6 yıldır güçlendirilmeyen hastaneye ‘sağlam’ raporu!
Bu içerik 4999 kez okundu.

Diyarbakır ve ilçelerinde hizmet veren tüm hastanelere “sağlam” raporu verildi. 2017 yılında güçlendirme raporu alan, ancak güçlendirilmeyen Lice Devlet Hastanesi de “sağlam” raporu aldı.

 

Kahramanmaraş depreminin ardından Diyarbakır’da onlarca bina ağır hasar gördü. 2017 yılında “güçlendirme” raporu verilen Lice Devlet Hastanesi dahil, gözler Diyarbakır ve ilçelerinde hizmet veren hastanelere çevrildi.

Sadece bir bina hasar gördü

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Diyarbakır ve ilçelerinde hizmet veren hiç bir hastane depremde hasar görmedi. Sadece Bağlar Semt Polikliniği binası, depremde az hasar gördü. Az hasarlı binaların kullanılmasında bir sıkıntı olmadığı için bina hizmet vermeye devam ediyor.

Güçlendirilmeyen binaya ‘sağlam’ raporu

2017 yılında yapılan kontrollerde kolon ve kirişlerinde yetersizlik tespit edilen Lice Devlet Hastanesi de “sağlam” raporu alan binalardan biri. 2017 yılındaki kontrolde güçlendirilmesi gerektiği rapor edilmesine rağmen, 6 yılda hiçbir işlem yapılmadı ve hastaneye “sağlam” raporu verildi.

İlk gün tahliye

Diyarbakır’da depremin ilk günü, Dağkapı Çocuk Hastanesi’ndeki hastalar yan taraftaki Askeri Hastane’ye nakledildi. Selahddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin yatan hasta servisindeki bazı katlar da tahliye edildi.

selahaddin-eyyubi.jpg

İki hastaneye rapor

Ancak iddialara göre, hem Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi hem de Dağkapı’daki Çocuk Hastanesi’ne geçmiş yıllarda, çürük raporu verildi. Hastanelerden biri için tahliye biri için ise, güçlendirme önerisi yapıldığı, ancak aradan geçen zaman da hiçbir işlemin yapılmadığı, son depremdeki kontrolün ardından iki binanın da “hasarsız” raporu aldığı belirtildi.

Haber: İlyas Akengin-özel

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı