Advert

Ergani Belediyesi, depremzedeler için imkanlarını seferber etti

Ergani Belediyesi, depremzedeler için imkanlarını seferber etti
Bu içerik 1945 kez okundu.

Ergani ilçe Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen bölgeler için yardım çalışmalarını hızlandırdı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan’ın talimatıyla ilçe ve bölgedeki depremzedeler için de belediye imkanları seferber edildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen 10 ilden biri olan Diyarbakır’da Ergani Belediyesi, ilçedeki barınma alanlarına geçen vatandaşlara sıcak çorba, sıcak yemek ve battaniye dağıtımlarını ilk günden itibaren yaparken, taziye evlerini, kapalı spor salonlarını da açtı.  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki personeller tarafından evleri hasar gördüğü için barınma merkezi olarak belirlenen Ergani Kapalı Spor Salonu’nda da, aileleriyle kalan çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler yapıldı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, depremlerden etkilenen Ergani ilçesinde toplanma merkezlerinde konaklayan vatandaşları ziyaret etti. Belediye tarafından belirlenen toplanma merkezlerinde barınan vatandaşlarla görüşerek, talepleri dinleyen Kaymakam Karaaslan, mağduriyet yaşayan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Belediye tarafından deprem bölgesine ilk etapta 11 TIR yardım malzemesi, 5 iş makinesi ve operatör, 30 kişilik de afet kurtarma ekibi gönderildi. Erganililer de, deprem bölgesine yardım malzemesi göndermek için birbiriyle yarıştı. Yardım malzemeleri taşıyan TIR’ları deprem bölgesine uğurlayan Ergani Belediyesi,

İLK YARDIM EKİBİ DEPREM BÖLGESİ ADIYAMAN’A GİTTİ

Ergani Belediyesi depremden etkilenen bölgelere destek için ilk yardım eğitimi almış 30 personeli, arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere gönderdi. Ekip, AFAD ile koordinasyon içerisinde arama-kurtarma çalışmalarını yürütecek. Belediyeye ait 4 paletli ekskavatör, 4 operatörü ile Adıyaman’da görev yapmak üzere bölgeye gönderildi. Adıyaman’a ısınma ihtiyacı için gerekli olan odun, kömürün yüklendiği TIR’lar da yola çıktı. İlçede market ve fırınlar da fahiş fiyatlara karşı denetleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var