Advert

Ergani Kaymakamı Karaaslan, deprem mağdurlarını ziyaret etti

Ergani Kaymakamı Karaaslan, deprem mağdurlarını ziyaret etti
Bu içerik 1899 kez okundu.
Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Ahmet Karaaslan, Belediye tarafından belirlenen toplama merkezlerinde barınan deprem mağduru vatandaşları ziyaret etti.
İhtiyaç ve taleplerini dinleyen Kaymakam Karaaslan, Belediye olarak mağdur vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.
Toplam merkezlerinde her gün 3 bin kişilik sıcak yemek verildiğinin altını çizen Kaymakam Karaaslan, Depremden etkilenen Diyarbakır’a günlük 5 bin ekmek ve ihtiyaç malzemelerinin gönderdikleri vurguladı.
Kaymakam Karaaslan, yarından itibaren yine Deprem felaketinin yaşandığı Malatya’ya günlük 10 bin ekmek ve ihtiyaç malzemeleri göndereceklerini ifade ederek, “Belediyemiz bünyesinde kurulan 30 kişilik AFAD ekibimiz, Diyarbakır’daki enkaz arama kurtarma çalışmalarını katıldı. Diyarbakır kent merkezinde yıkılan binaların enkazında kalan vatandaşlarımızı sağ salim kurtarmak için yoğun çaba sarf eden AFAD ekibimizi, Bakanlığımızın talebi doğrultusunda Adıyaman’a gönderdik.
Belediyemizin Yapı kontrol şube Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki binalarda hasar tespit çalışması yapıldı. Şuana kadar 130 binada yaptığımız tespitlerde sadece sıva çatlaklarının oluştuğunu gözlemledik.
Taramamız tüm ilçedeki binaları kapsıyor. Yoğun mesai harcayan tüm ekiplerimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Millet ve Ülke olarak deprem felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemize ve milletimize büyük geçmişler olsun” diye konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı