Advert

Ergani Millet Bahçesi’nde çalışmalar sürüyor

Ergani Millet Bahçesi’nde çalışmalar sürüyor
Bu içerik 2015 kez okundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani’de 7’den 70’e her kesimin yararlanacağı Millet Bahçesi’nde çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde vatandaşlara birçok sosyal aktiviteyi gerçekleştirebilecekleri yeşil alanlar oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, 16 bin metrekare alana sahip olan Millet Bahçesi’ndeki çalışmalar hız kazandı.

16 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Ergani Millet Bahçesi’nde otopark, mescit, koşu-yürüyüş yolu, süs havuzu, çocuk oyun alanları, fitness ve barbekü alanları bulunacak.

İçerisinde 80 metrekarelik bir kafenin de yer alacağı Millet Bahçesi’nin 12 bin metrekarelik bölümüne farklı tür ve renklerde ağaç, çalı ile mevsimlik çiçek dikilerek yeşillendirilecek. Yapım işlemlerinin sürdüğü Millet Bahçesinde, ekipler şu ana kadar kazı-dolgu çalışmalarını tamamladı.

Altyapıda sulama tesisatı döşeme ve elektrik imalatları işlemlerine devam eden ekipler, yürüyüş yollarının bordürlerinin döşenmesi ve belirlenen alanlara beton dökerek bazalt taşı döşeme işlemlerine devam ediyor.

Çocuk oyun alanlarında zemin çalışmalarını sürdüren ekipler, 12 bin metrekarelik yeşil alan oluşturmak içinde bitkisel toprak serim işlemlerine devam ediyor.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Ergani Millet Bahçesi’ndeki çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı