Advert

210 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

210 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu
Bu içerik 2072 kez okundu.

Vali Ali İhsan Su, bu yıl “Türkiye Yüzyılına Nefes” temasıyla yapılan “Milli Ağaçlandırma Günü”nde Ergani ilçesinde fidanları toprakla buluşturdu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2019’da ilan edilen “Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla bugün tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Ergani’de Şehit Er Hayri Ayhan Kışlası 24. Mühimmat Bölük Komutanlığı’nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Vali Su, fidan dikme etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Milli Ağaçlandırma Günü”nde 81 ilde her yıl 11 Kasım günü saat 11’de ağaçlandırma etkinliğinin düzenlendiğini söyledi.

Gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için tüm dünyada çalışmaların yapıldığını belirten Vali Su, gençlere yemyeşil bir Türkiye bırakmak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Diyarbakır’ın yüzde 24’ünün ormanla kaplı olduğunu kaydeden Vali Su, “Daha orman yapacağımız çok yerimiz var. İşte bu sene 210 bin fidanı ilimiz genelinde, bu yıl boyunca ve sonuna kadar da inşallah 700 bin fidanı hep beraber toprakla buluşturmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Vali Su, protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte fidan dikti.

Etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, Ergani Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Orman işletme Müdürü Davut Ayzit, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı