Advert

ÇIKAN YANGINDA EVİ KÜL OLDU

Ergani ilçesi Olgun köyü, Çiçeközü mezrasında ikamet eden Yaşar Kaplan isimli şahsa ait ev ve müştemilatı Cuma akşamı, saat 20:30 civarında bilinmeyen bir sebepten dolayı yanarak kül oldu.

ÇIKAN YANGINDA EVİ KÜL OLDU
Bu içerik 5591 kez okundu.

Ergani ilçesi Olgun köyü, Çiçeközü mezrasında ikamet eden Yaşar  Kaplan isimli şahsa ait ev ve müştemilatı  Cuma akşamı,  saat 20:30 civarında bilinmeyen bir sebepten dolayı yanarak kül oldu.

Köy sakinlerinin itfaiyeye haber vermesi ile kendi imkanlarıyla da yangını söndürmeye çalıştılar.

Ergani'ye 25 km mesafede olan köyün sakinleri yangının çıkması ile beraber itfaiyeye haber verdiler. Ama yol mesafesinin uzak olmasından dolayı itfaiye yetişene kadar köylüler kendi çabaları ile yangını söndürdüler.

Köylülerin büyük çaba ve gayretleri sonucu söndürülen yangın şayet söndürülemeseydi bitişik evlere sıçrama sonucunda çok daha büyük bir felakete sebep olacaktı.

Köylülerin zamanında müdahalesi sayesinde yangın büyümeden  sadece Yaşar Kaplan' a ait ev ve müştemilatı içindeki eşyalarla birlikte tamamen yandı.

Evi yanan Yaşar Kaplan gazetemize şu açıklamalarda bulundu.

"Evde eşim ve çocuklarımla birlikte beş kişi yaşıyorduk. Yangının farkına varıncaya kadar alevler her tarafı sarmıştı, canlarımızı kurtarmak için kendimizi zorla dışarı attık. Evimiz  ve eşyalarınız tamamen yandı kül oldu.

Tek tesellimiz bize ve çocuklarımıza bir şey olmaması. Giydiğimiz elbiselerimize kadar her şeyimiz  yandı kül oldu. Çok mağdur bir durumdayız. Sağolsun Ergani Kaymakamımız yardım edeceklerini söylemiş ama verilen yardım miktarı çok az hangi yaramıza derman olacak bilmiyorum. Devletimizden ve Sayın Kaymakamımızdan kışın soğukları gelmeden yardım bekliyoruz. Mağduruz, şu anda köydeki akrabalarda kalıyoruz.

Devletimizden ve durumu iyi olan hayır sahibi müslümanlardan bize yardım etmelerini bekliyoruz" dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı