Advert

İlçe emniyet müdürü Mustafa İşlek’ in Tayini Çıktı

İlçe emniyet müdürü Mustafa İşlek’ in Tayini Çıktı
Bu içerik 3931 kez okundu.

2020 yılının 4. ayında göreve başlayan Ergani İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İŞLEK, 2 yıl süreyle görev yaptığı Ergani ilçesine veda etti. 
Veda mesajından özetle;
“Göreve başladığı süre içerisinde, ilçemizdeki vatandaşların can güvenliğini sağlamak, meydana gelen olay sayılarını azaltarak toplumun huzurlu bir şekilde Ergani sokaklarında dolaşması için ekip ve personel sayısını arttırdığını, Asayiş olaylarını önemle takip ederek hırsızlık olaylarının çok olduğunu tespit ettiğini, bu amaca hizmet etmek için makam aracını dahil polis ekibi olarak kurulması için görevlendirdiğini, daha önce ilçemizde bulunmayan 5 adet motosikleti Trafik ve Asayiş olaylarına müdahale etmek için Şahin Timleri ve Yunus Timleri olarak tahsis ettiğini, böylece suç ve suçluyla mücadele konusunda kararlı bir şekilde meydana gelebilecek olaylara engel olduğunu dile getirdi. 
Ayrıca ilçede suçların Narkotik Madde kullanımına bağlı olarak işlenmekte olduğunu tespit ederek olayların önlenmesi için Narkotik Suçlarla mücadelede ekipleri güçlendirdiğini, bu mücadele ile uyuşturucu satışı yapan 80 şüphelinin tutuklandığını, 
yaklaşık 300 şüphelinin ise  uyuşturucu madde kullanmaktan işlem gördüğünü belirten İŞLEK, Hırsızlık olayları ile ilgili son dönemlerde iş yerinde hırsızlık yapan 25, evden hırsızlık yapan 20, kapkaç 1 ve oto hırsızlığı yapan 2, otodan hırsızlık yapan 4 , yağma gasp yapan 21 şüphelinin yakalanarak tutuklandığını, bu şüphelilerin yakalanıp ceza evine gönderildiğinde Asayiş suçlarında yaklaşık yüzde 45 azalma görüldüğünü dile getirdi.
Parklarda vatandaşımızın daha huzurlu ve güvenli olması için Sayın Kaymakamımızın rehberliğinde, Yıldırım timi kurulduğunu ifade eden ilçe Emniyet Müdürü Mustafa İşlek, park ve mezarlıklarda uyuşturucu kullanıldığını ihbar eden vatandaşların taleplerini yerine getirmek için ekiplerimiz sürekli park ve mezarlıkları kontrol ediyor. Bu yerlerdeki şüpheli şahısların GBT’leri sorgulanıyor. Bu konuda da epey bir başarı sağladık. Vatandaşlarımız ailesiyle parklara rahat bir şekilde gidebiliyor dedi. 
 Daha çok metruk binalarda uyuşturucu kullanıldığını belirten İşlek, Metruk binaları da tespit ederek Belediyenin desteği ile yıktığını, metruk binalar yıkılınca uyuşturucu kullanımının buralarda azaldığını söyledi.
Kâdim şehir Diyarbakır’ın güzel ilçesi Ergani’de görev yaptığı bu süre zarfında, vatandaşların polise olan saygısından dolayı memnuniyetini dile getiren İŞLEK, yapılan bu çalışmalarda halkımızın yapmış olduğu ihbarların da çok etkili olduğunu, bundan sonraki süreçte daha fazla katkıda bulunmalarının Ergani ilçesinin huzur ve güvenliği açısından önemli olduğunu özellikle belirtti.
Bu çalışmalarda desteklerini hiç esirgemeyen Ergani Kaymakamı Sayın Ahmet KARAASLAN’a şükranlarını sunarak görev yaptığı meslektaşlarına da ayrıca teşekkür ederek Ergani’ye veda etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı