Advert

ERGANİ BELEDİYESİ'NDEN KARDEŞ ÜLKE PAKİSTAN'A DESTEK

Ergani Belediyesi, sel felaketi nedeniyle büyük zarar gören kardeş ülke Pakistan'a 1 Tır dolusu insani yardım gönderdi.

ERGANİ BELEDİYESİ'NDEN KARDEŞ ÜLKE PAKİSTAN'A DESTEK
Bu içerik 2458 kez okundu.

Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan,"Pakistan'daki kardeşlerimize kadim Ergani halkımızın dualarını gönderiyoruz. İnsani yardım kolilerinden oluşan Tır'ımız, Diyarbakır AFAD Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Pakistan'a doğru yola çıktı" dedi.

 

Ergani Belediyesi, sel felaketi nedeniyle büyük zarar gören kardeş ülke Pakistan'a dostluk eli uzatarak insani yardımda bulundu.

Temel ihtiyaç maddelerinden oluşan 1 Tır'lık destek, Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum (AFED) Müdürlüğü'nun organizasyonuyla Diyarbakır'dan yola çıktı.

 

"KARDEŞ PAKİSTAN HALKININ YANINDAYIZ"

 

Tarih boyunca mazlumların yanında olan necip bir milletin evladı olduklarını belirten Ergani Kaymakamı Ahmet Karaaslan, belediye olarak kardeş Pakistan halkıyla dayanışma örneği ortaya koyduklarını söyledi.

Karaaslan,"Her şeyden önce insanız ve onun ötesinde de Pakistan halkı ile tarihsel ve dini bağlarımız var. Dünyanın her hangi bir yerinde darda kalan insanlar olduğu takdirde oraya koşan bir milletimizin,  tüm dünya mazlumlarına umut olan yapısı var. Büyük bir sel felaketi ile karşı karşıya kalan ve zarar gören kardeş Pakistan halkının bir nebze de olsa yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Tüm dualarımız oradaki kardeşlerimizle birliktedir. Türkiye'miz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ilk andan itibaren Pakistan halkının yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber etmiştir. Biz de insani yardım kolilerinden oluşan bir Tır dolusu yardımla buna katkıda bulunduk. " dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var