Advert

Ergani'de yüksek ev kiraları cep yakıyor

Ergani ilçesindeki ev kiralarının yüksek olması vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Ergani'de yüksek ev kiraları cep yakıyor
Bu içerik 2682 kez okundu.

Nüfusu 136 bini aşan ilçede kiralık ev bulmak nerdeyse imkansız hale gelirken, kiralık olan evlerin de kiraları oldukça astronomik rakamlara ulaştı. İlçe merkezindeki 150 metrekarelik bir konutun aylık kirası 1500-2000 TL'yi geçerken, kenar mahallelerde normal bir dairenin kirası ise 800 TL'yi buluyor.

Kiraların astronomik rakamlara ulaşmasından en çok etkilenen kesimin başında ise memurlar geliyor. Ev kiralarının yüksekliği sebebiyle mağdur olan memur ve düşük maaşlı kamu görevlileri, Ergani çok güzel bir yer. Ancak astronomik rakamlara ulaşan ev kiraları bütçemizi zorluyor. Ne yapacağımızı şaşırdık" şeklinde dert yandı.

İşyeri kiralarına da yansıyan astronomik rakamlar, işyeri açmak ve işyerini değiştirmek isteyen esnafları da kara, kara düşündürüyor. Ergani'de özellikle son birkaç yıldır artan kira fiyatları, hala geçerliliğini koruyor. Evler, en düşük 600 TL'den kiralanıyor. Bu fiyatlar; meskenin kalitesine, bulunduğu yere ve oda sayısına  göre  1500 - 2000 TL'lere kadar çıkıyor. Kira fiyatları yüksek olduğu halde, kiralık evlere olan ilgi gözlerden kaçmıyor.

Kira fiyatları ve  kiralık ev tercihi ile ilgili, Gazetemize konuşan vatandaşlar,  “Ergani'de, son birkaç yıldır önemli bir göç alıyor. İlçe merkezinde TOKİ konutlarının olmayışı ve bunun yanı sıra ilçedeki memur ve öğretmen sayılarının fazla olunca kiralık konut fiyatlarındaki yükseliş de kaçınılmaz oluyor.  Kiralar, maalesef yüksek.

Ucuz fiyata ev bulmak neredeyse imkansız. Tek başına ev kiralamaya gücü yetmeyen, kenar mahallelerde ev arıyor ama bulamıyor. Bir kaç yıl sonra neredeyse Ergani'de ev bulmak bir hayli zorlaşacak.  Ergani'deki konut sıkıntısının giderilmesi için ilçede mutlaka TOKİ konutlarının yapılmasının şart olduğu dile getirildi.  

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı