Advert

Bilgievi öğrencilerinin LGS başarısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilgievlerinde eğitim gören 25 öğrenci Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) Türkiye genelinde yüzde 10'luk dilime girme başarısı gösterdi.

Bilgievi öğrencilerinin LGS başarısı
Bu içerik 2037 kez okundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilgievlerinde eğitim gören 25 öğrenci Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) Türkiye genelinde yüzde 10'luk dilime girme başarısı gösterdi.

LGS’ye Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bilgievlerinde hazırlanan öğrenciler, 2022LGS'de başarı göstererek hayallerine bir adım daha yaklaştı. 

Türkiye genelinde yüzde 10'luk dilime giren 25 bilgievi öğrencisi, hayallerindeki okula yerleşme konusunda önemli bir adım attı. 

“Bu kaliteli eğitimi dışarıda ücretli olarak alanlar da var”

LGS'de Türkiye genelinde yüzde 2’lik dilimde yer almayı başaran 13 yaşındaki Edanur Akbudak, sınava hazırlanma sürecinde Bilgievi’nin  kendisine büyük destek sağladığını söyledi.

Bilgievinin öğrenciler için fırsat olduğunu vurgulayan Akbudak, şöyle konuştu:

“Ders çalışma vaktini Bilgievinde değerlendirmek çok iyi bir alternatif oldu. Özellikle ücretsiz eğitim vermesi çoğu kişi açısından avantaj sağladı. Bu kaliteli eğitimi dışarıda ücretli olarak alanlarda var. Hazırlanma sürecinde eğitmenler çok büyük katkı sağladılar. Yorum analizi, LGS’nin ana konularının üzerine gitmeleri, yanlışları göstermeleri çok büyük fayda sağladı.”

Hedefinin Borsa İstanbul Fen Lisesi’ni kazanmak olduğunu belirten Akbudak, tıp doktoru olmak istediğini ifade etti.

“Birçok şeyi buraya borçluyum”

Bilgievi öğrencilerinden 13 yaşındaki Berivan Alan ise okul dışındaki zamanlarını bilgievinde ders çalışarak değerlendirdiğini aktardı.

Merkezden verim aldıklarını kaydeden Alan, şunları ifade etti:

“Bilgievindeki öğretmenlerden ders konusunda taktikler ve kısa çözümler alıyordum. Buraya ders görmediğiniz vakitlerde de gelebiliyorsunuz, kütüphaneye gidebiliyorsunuz, çalışabiliyorsunuz. Birçok şeyi buraya borçluyum. Derslerin yanında sosyal aktiviteler vardı.” 

Liseye geçecek öğrencilere doğru tercih desteği

Büyükşehir Belediyesi, LGS’ye giren öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için danışmanlık hizmeti veriyor. 

Bilgievlerinde bulunan Tercih Danışma Noktası'nda rehber öğretmenler, öğrencilere doğru tercih konusunda yardımcı oluyor. 

LGS tercih danışmanlık hizmetleri kapsamında rehber öğretmenler, tercihlerinde öğrencilerin ve ailelerin kafalarında oluşan soru işaretlerini gidermek ve onların en doğru şekilde karar vermelerini sağlamak için görüşmeler gerçekleştiriyor. 

Öğrencilerin aldıkları puan ve ilgi alanları doğrultusunda doğru tercih için ipuçları veriliyor. Tercihler için son tarih olan 20 Temmuz Çarşamba’ya kadar Tercih Danışma Noktaları hizmet vermeye devam edecek.

Yaz kursları devam ediyor

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Bilgievlerinde öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli branşlarda açtığı kurslar devam ediyor.

Öğrenciler, bilişim, müzik, halk oyunları, spor, resim, akıl ve zeka, kütüphane, robotik kodlama ve Gez-Gör Diyarbakır gibi birçok faaliyetin yer aldığı yaz kurslarından eğitim yılı başlayana kadar ücretsiz faydalanacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı