Advert

Diyarbakır Kızılay, Yetimlere, Hayata Atılana Kadar Destek Çıkacak Proje Başlattı

Diyarbakır Kızılay Kadın kollarının başlattığı 20 yetime ömür boyu tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ve hayata atılana kadar takip, danışmanlık ve ihtiyaçları giderecek bir proje başlattı.

Diyarbakır Kızılay, Yetimlere, Hayata Atılana Kadar Destek Çıkacak Proje Başlattı
Bu içerik 3506 kez okundu.

Kızılay Kadın Diyarbakır Teşkilatı olarak, on gözlü köprüsünde program tanımı için iftar programı düzenledi. Programa, Diyarbakır Valisi Munir karaloğlu’nun eşi Sayın Sevim Karaloğlu, Diyarbakır Müftü Yardımcısı Sayın Fatma Kartı, Ak Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Sayın Müzeyyen Kaya, Saadet Partisi Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Sayın Ayşe Dağ,  Hüda-Par Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Sayın Serap Tagil, Kızılay Diyarbakır Şube Yönetim kurulu üyesi Sayın Ahmet Demirel, Kızılay Diyarbakır Bölge Kan Merkezi Müdürü Sayın Naif Yılmaz, Genç Kızılay Diyarbakır Teşkilatı Başkanı Sayın M. Şirin Şenkul, Kızılay Bağlar Şube Yönetim kurulu üyesi Sayın Fatma Demirel,  Kızılay Kadın Bağlar Teşkilatı Başkanı Sayın Kadriye Adsay, Yetim Çocuklarımız ve Aileleri katıldı.

 

Ömür Boyu Yetimlerin yanındayız programı hakkında Bilgi veren Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi Kadın Kolları Başkanı Lebibe Yılmaz, “Dünyanın her yerinde ıstırap çeken, ihtiyaç sahibi olan, 'Benim de yanımda kimse yok mu?' diyen tüm mazlum insanlarımızın yanında olan bir kuruluşuz. Türkiye'mizde yetimlere yönelik birçok çalışma yapan kurumlar var. Tek seferlik ayni ve nakdi yardımlar yeterli değil, farklı bir model geliştirmemiz gerekiyordu. Türk Kızılay Yetim Destek Programı'nın lansmanını yaptığımızda şunu göreceksiniz; yetimlere ve ailelerine sadece bir gıda, hijyen kolisi götürmek ya da Ramazan ve Kurban'da başını okşamak yetmiyor. Bizim daha bütüncül bir sosyal yardım destek programına ihtiyacımız vardı. Bu program kapsamında 20 yetim destek paketi plandık. Bu kapsamda çocuklarımızı sıfır yaşında alıp 25 yaşına kadar mentorluk sistemiyle destek vererek bir kariyer planlama programı çiziyoruz."

 

 

 Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi sivil toplum çalışmalarında da başarıyı sağladığını dile getiren Lebibe Yılmaz, "Hayatın her alanında insanlara merhamet eli uzatan Kızılay kadınları sürekli kendini geliştirip toplumdaki değişim ve dönüşümü takip ederek kutsal saydıkları iyilik yolculuğunu birlik ve beraberlik içinde sarsılmaz bir gönül bağıyla sürdürmeye devam ediyor. Yetim ve ihtiyaç sahibi aileler için düzenlediğimiz bu hayır gecesinde siz değerli bağışçılarımızın destek ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var