Advert

Diyarbakır’da Ruh Sağlığı Güçlendirme Eğitimi verildi

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nce 28 Mart-1 Nisan 2022 tarihlerinde Diyarbakır’da Aile Hekimleri, Psikiyatri Uzmanları ve Ruh Sağlığı Birim Sorumlularından oluşan eğitimciler tarafından 50 Aile Hekimine Ruh Sağlığı Güçlendirme Eğitimi verildi. Diyarbakır

Diyarbakır’da Ruh Sağlığı Güçlendirme Eğitimi verildi
Bu içerik 1124 kez okundu.

 

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nce 28 Mart-1 Nisan 2022 tarihlerinde Diyarbakır’da Aile Hekimleri, Psikiyatri Uzmanları ve Ruh Sağlığı Birim Sorumlularından oluşan eğitimciler tarafından 50 Aile Hekimine Ruh Sağlığı Güçlendirme Eğitimi verildi. Diyarbakır’da yapılan eğitimlerle toplam bin 946 Aile Hekimi ve 561 Suriyeli Hekime Ruh Sağlığı Güçlendirme eğitimi verildiği bildirildi.

 

Sağlık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Ruh Sağlığının; Bireyin kendi yeteneklerinin farkına vardığı, yaşamın normal gerginlikleriyle başa çıkabildiği, üretken ve verimli bir şekilde çalışabildiği ve içinde yaşadığı topluma katkıda bulunabildiği bir iyilik hali olduğu ifade edilerek, “Ruh sağlığının güçlenmesi, genel sağlığa katkıda bulunur ve sağlığın güçlenmesinin önemli bir bileşenidir. Bu kapsamda Dünya Sağlık Örgütünün desteğiyle yürütülen bir program olan “1. Basamakta Ruh Sağlığı Hizmetlerini Güçlendirme Eğitimi”; güncel psikiyatrik yaklaşımlar konusunda Birinci Basamak Sağlık Sistemlerini güçlendirip, Aile Hekimlerinin ruh sağlığına yönelik medikal tedavinin yanında Psikososyal Destek Müdahale Yöntemleri hakkında farkındalıklarının arttırılması amacıyla 2017 yılında hazırlanmıştır” denildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak