Advert

BELEDİYE RAMAZAN’DA HİJYEN DENETİMLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI

Bağlar Belediyesi, Ramazan sofralarının vazgeçilmez tadı olan tatlıların üretildiği imalathanelerde hijyen denetimlerini yoğunlaştırdı, uygulamadan memnun kalan esnaflar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

BELEDİYE RAMAZAN’DA HİJYEN DENETİMLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI
Bu içerik 981 kez okundu.

 

Uygulamada eksikleri tespit edilen işletmeler ,belediyenin sağlık işleri müdürlüğü  uzman ekipleri tarafından uyarıldı.

 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde sıradışı bir gıda hijyen denetim uygulaması gerçekleştirildi. Belediye ekiplerinin denetlediği işletmelerin yönetici ve çalışanları, bu durumun esnafın yararına olduğuna dikkat çekerek memnuniyetlerini dile getirdi.

 

Bağlar Belediyesi, Ramazan sofralarının vazgeçilmez tadı olan tatlıların üretildiği imalathanelerde hijyen denetimlerini yoğunlaştırdı. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde faaliyet gösteren tatlı üretim yerlerine yönelik denetimler gerçekleştirdi. İşletmelerin yöneticilerini uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendiren denetim ekipleri, uyulması gereken hijyen kuralları hakkında uyarılarda bulundu.

 

“NİYETİMİZ CEZA DEĞİL, ESNAFI BİLİNÇLENDİRMEKTİR”

 

Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü gıda teknikeri Derya Sular, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun hem esnafın hem de vatandaşın korunması noktasında bir irade ortaya koyduğuna dikkat çekerek bu uygulamalarda ceza vermekten ziyade esnafı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Sular,”Başkanımızın talimatıyla ilçemizin her yerinde bu çalışmaları yapıyoruz. Bize her türlü imkanı tanıyan başkanımız esnafa ceza vermekten ziyade  vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketmesi için bir düzen ve disiplin oluşmasından yanadır. İmalathanelerde hijyen denetimleri yaparak tespit ettiğimiz eksiklerin giderilmesi için işletmeleri uyarıyoruz. Amacımız bu konuda bir bilinç oluşmasını sağlamaktır. Bu konuda da başarılı bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

 

“BELEDİYENİN UYGULAMASINDAN ÇOK MEMNUNUZ”

 

Kadayıf ustası Mehmet Bayram,tatlı ürünlerini hijyenik ortamda üretmek için gerekli tüm önlemleri ortaya koyduklarını ifade ederek Bağlar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği denetimlerden son derece memnun olduklarını söyledi. Bayram,”Biz kendi işimizi, belediye ekipleri de kendi görevlerini yapıyor. Uygulama bizim yararımızadır. Sonuçta eksiklerimizi tespit edip uyarıda bulunuyorlar. Kurallara uymak herkesin yararınadır. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu ve hijyen ekiplerine bu değerli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

Pasta ustası Kadri Öz ise sabahın erken saatlerinden itibaren imalathaneye gelerek iftar için hazırlık yaptıklarına vurgu yaparak belediye ekiplerinin büyük bir nezaketle görev yaparak denetim yapmasını memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti. Öz,”Zahmetli ve aynı zamanda özen isteyen bir iş yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruz. Belediye ekiplerinin yaptığı denetim ve uyarıların çok faydası oluyor. İşini doğru yapan esnaf bu durumdan ancak memnun kalır.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine