Advert

DİSKİ’nin 2022’de yapacağı yatırımlar ele alındı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, 2022’de hayata geçirmeyi planladığı yatırımları ele aldı.

DİSKİ’nin 2022’de yapacağı yatırımlar ele alındı
Bu içerik 1518 kez okundu.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, 2022’de hayata geçirmeyi planladığı yatırımları ele aldı.

Vali Karaloğlu, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirerek 2022’de kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde, içme suyu ve altyapı alanlarında yapılması planlanan yatırımlarla ilgili toplantıya katıldı.

Çiçeklerle karşılanan Karaloğlu’na, ilk olarak DİSKİ’nin yakın zamanda içme suyu ve altyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere satın aldığı 4 adet hidromek HMK 102 S Alpha A5 Kazıyıcı-Yükleyici araçlar tanıtıldı.

Vali Karaloğlu, yeni alınan araçları incelemesinin ardından DİSKİ Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları’yla bir araya geldi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Vali Karaloğlu’na 2021’de yapılan çalışmalar ve 2022’de hayata geçirilmesi planlanan projeler aktarıldı.

“Kentte önümüzdeki dönem yaklaşık 2 milyar 118 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz”

Toplantıda DİSK’inin, sorumlu olduğu alan,araç, personel ve birimleri hakkında aktarımlarda bulanan Genel Müdür Tutşi, 2022’de kurumun öz kaynaklarıyla 83 milyon 864 bin TL , 2022 ve sonrası dönemler içinde kaynak bulunması durumunda 2 milyar 34 milyon 600 bin TL maliyetle dış finansman desteğiyle yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Tutşi, kentin ihtiyaçlarına cevap olmak için kurumun öz kaynaklarıyla kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde içme suyu ve kanalizasyon olmak üzere 11 projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

Dış finansman desteğiyle 13 projeyi 2022’de başlatmayı hedeflediklerini kaydeden Tutşi, her geçen gün büyüyen ve gelişen kentte 2 adet yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kazandırmayı düşündüklerini vurguladı.

Tutşi, gerçekleştirecekleri çalışmalarla kentin içme suyu ihtiyacına cevap olacaklarını ve kentin daha modern bir altyapıya kavuşmasını sağlayacaklarını belirtti.

“10 ilçeye Atıksu Arıtma Tesisi”

Dicle, Kulp, Çınar, Kocaköy, Hazro, Çermik, Çüngüş, Ergani, Lice ve Silvan ilçelerinde Atıksu Arıtma Tesisi yapacaklarını ileten Tutşi, Silvan ve Ergani ilçelerinde kanalizasyon şebeke hattı ile yağmur suyu şebeke hattı inşasına başlayacaklarını aktardı.

İnsanlığın temel yaşam kaynağı olan sudaki kayıpları en aza indirmek için yaklaşık 80 milyon TL yatırımla SCADA projesini başlatmayı planladıklarını dile getiren Tutşi, enerji maliyetlerini en aza indirip, enerjiden elde ettikleri tasarrufları yatırıma dönüştürmek için 186 milyon TL maliyetle Güneş Enerjisi Sistemi’ni (GES) 2022’de hayata geçirmeyi düşündüklerini vurguladı.

“2021’de 16 projeyi tamamladık”

2021’de 16 projeyi tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunduklarını kaydeden Tutşi, 12 projede çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü iletti.

İçme suyunda tüm vatandaşların hakkını korumak amacıyla 2020 Eylül itibariyle 159 bin 839 aboneyi kapsayan tarama faaliyetini gerçekleştirdiklerini dile getiren Tutşi, sudaki kayıp-kaçak oranını %39.84’e düşürdüklerini söyledi.

Kentte içme suyu ve altyapı alanlarında daha kaliteli yatırımlar yapmak için abonelendirme çalışmalarının aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Tutşi, kent genelinde abone sayısını toplamda 476 bin 870’e çıkardıklarının bilgisini verdi.

Ziyarette Karaloğlu’na, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan’da eşlik etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı