Advert

ATIK PİLLER EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

BAĞLAR BELEDİYESİ’NİN ATIK PİLLERİ GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRMA PROJESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.

ATIK PİLLER EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
Bu içerik 1375 kez okundu.

 

 

AK Partili Bağlar Belediyesi öğrencileri bilinçlendiriyor,atık pilleri ekonomiye kazandırıyor. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ekipleri tarafından  bir haftada 15   okulda çalışma yapılarak ciddi başarı sağlandığı kaydedildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu geri dönüşüm projesini Bağlar’ın her köşesinde başarılı kılmak için özel bir gayret ortaya koyduklarını anlatan Başkan Beyoğlu,”Bir haftada 100 atık pil toplayan ekiplerimiz bütün okullarda gerekli çalışmaları yaparak öğrencileri bilinçlendirecek.” diye konuştu.

 

ÇEVRE KORUMA ÖZENİ VE GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILANIYOR

 

Bağlar Belediyesi, atık ürünlerin geri dönüşüme kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürürken, öğrenciler bilinçlendirilerek toplanan atık piller sayesinde doğa ve çevre koruma bilinci yaygınlaştırılıyor, diğer yandan da bu çalışmalarla ülke ekonomisine katkıda bulunuluyor.

Projenin ilk haftasında 15 okulda çalışma yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çevre koruma ekipleri ilk ve orta düzeyli eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere atık pillerin geri dönüşüme kazandırılmasının sağladığı çevresel ve ekonomik kazançlardan söz ederek bilgilendirme yaptı. Toplanan  atık piller Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği (Tab) tarafından geri dönüşüme kazandırılacak.

 

“PROJE İLÇEDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR”

 

Projenin ilçede büyük ilgi gördüğünü açıklayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu geri dönüşüm çalışmalarını başarıya ulaştırmak için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Beyoğlu,”Oluşturduğumuz ekiplerle öncelikle projenin amacını anlatıyoruz. Ekiplerimiz okul okul gezerek bilgilendirme yapıyor. Daha sonra öğrenciler tarafından toplanan atık pilleri geri dönüşüme kazandırmak amacıyla bu alanda yetkili olan Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği’ne ulaştırıyoruz. Öğrencilerin ilgisi gün geçtikçe yükseliyor. Projeyi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak