Advert

Şehir İçi Ulaşım Zammına Tepki

Ergani’de Şehir İçi Ulaşımı Sağlayan Halk Minibüsleri Yaptığı Zamma Tepki Gösteren Vatanını Sevenler Federasiyon Ergani İlçe Başkanı Celal Cennet, "Ulaşım zammı geri çekilmeli" dedi.

Şehir İçi Ulaşım Zammına Tepki
Bu içerik 8539 kez okundu.

Zamların ardı arkası kesilmiyor. Akaryakıtta yaşanan fiyat artışları sonucu Ergani’de halk minibüscülerinin ücretlerine zam yapıldı.
Zamma Tepki Gösteren Vatanını Sevenler Federasiyon Ergani İlçe Başkanı Celal Cennet,  Büyük Şehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı olarak Ulaşım hizmetinde İlçemize Hizmet yapmamaktadır. İlçemiz 150 bin nüfuslu, Yenişehir den Çarşı merkeze uzaklığı 4 kilometre şehir içi 3,5 TL olmuş. Her evde 2-3 öğrenci var veliler kara kara düşünüyor. Bu zammın geri çekilmesi gerekiyor yada Belediye araç sayısını artırarak düzenli bir ulaşım hiznetinin verilmesini bekliyoruz dedi.
Gelen zammın her kesimi zora sokacağını belirten vatandaşlar ise, “Devletin bu zamlara el atması lazım. Günlük toplu taşıma kullanıyoruz. 3 TL 50 kuruş biraz zorlayacak bizi. Öğrencileri de zorlayacak, asgari ücretle çalışanları da. Her türlü zorlar yani. Emeklisinden tutun öğrencisine kadar. 2,5-3 TL arasında olsaydı ulaşım fiyatı mantıklı olurdu” diye konuştu.
 Şehir içi minibüscüleride, Bizim temel giderimiz akaryakıt. Petrol fiyatlarının artması, yedek parça ve lastiğe gelen zam, giderlerimizi artırdı. Keşke mazot fiyatları 6 ay önceki gibi olsa da biz de zam yapmasak" şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak