Advert

BAĞLAR BELEDİYESİ’NİN AÇTIĞI KUR’ANI KERİM KURSLARI, UMUT OLDU

AK Partili Bağlar Belediyesi’nin belediye bünyesindeki eğitim ve kadın aile merkezlerinde açtığı Kur’anı Kerim kursları, dini eğitim almak isteyen ev kadınları ve çocuklar için umut oldu.

BAĞLAR BELEDİYESİ’NİN AÇTIĞI KUR’ANI KERİM KURSLARI, UMUT OLDU
Bu içerik 897 kez okundu.

 

AK Partili Bağlar Belediyesi’nin belediye bünyesindeki eğitim ve kadın aile merkezlerinde açtığı Kur’anı Kerim kursları, dini eğitim almak isteyen ev kadınları ve çocuklar için umut oldu.

 

4 merkezde sürdürülen kurslara ilk 10 günde 150 kişi katılım gösterirken, kayıtların devam etmesi nedeniyle bu sayının önümüzdeki günlerde katlanarak devam etmesi bekleniyor.

 

Çok  iyi şartlarda eğitim aldıklarını belirten kursiyerler, sağlanan imkanlar nedeniyle Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti.

 

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü bünyesinde faaliyete başlayan genel, mesleki, teknik ve beceri kazandırma kursları arasında yer alan Kur’anı Kerim kursları her yaştan vatandaşın yoğun ilgisini görüyor. Belediye’ye ait 4  merkezde ücretsiz olarak verilen kurslara 10 günde 150 kişi katılım gösterirken, Kur’an Kerim eğitimi almak isteyen çocuklar ve ev kadınlarının ilgisi sevindiriyor. Çocukların okula gidiş ve geliş saatlerine göre programlanan kurslar haftanın 5 günü gerçekleşirken, açık tutulan kayıtlar nedeniyle katılım sayısının önümüzdeki günlerde rekor bir seviyeye ulaşması bekleniyor.

 

8 uzman hoca tarafından verilen eğitimin çok faydalı sonuçlar sağladığını belirten Kur’anı Kerim eğitmeni Sıddıka Duran, bu sayede aile bütçesine katkıda bulunma imkanı da bulduklarını ifade etti.

“HEM DİNİMİZİ ÖĞRETİYORUZ, HEM AİLEMİZE KATKIDA BULUNUYORUZ”

 

Duran,”Çocuklara ve yetişkinlere ders veriyoruz. Güzel bir uygulama.Çok güzel bir merkez.  Şartlarımız çok iyi. Çocuklar iyi eğitim alıyor, iyi zaman geçiriyor. Ev hanımları da var. Çocuklar daha kolay öğreniyor. Kadınların öğrenmesi biraz zaman alıyor. Ev hanımları sonuçta ev işleriyle de uğraşıyor. Ama öğrenme gayretleri ve azimleri çok iyi. Yetişkinler zorlanıyor.  Elimizden geleni yapıyoruz. Buraya gelen herkes öğrenme azmiyle geliyor. Verimli bir eğitim süreci oluyor bizim için. Bağlar Belediyesi bünyesinde ilk kez böyle anlamlı bir kurs açıldı. Çok faydalı. Belediye Başkanımız çok ilgili. Bizi ziyaret etti, çocuklarla bir araya geldi. Gayet memnun kaldı, bizi tebrik etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Burası yaklaşık iki yıl pandemi nedeniyle kapalıydı. Çocuklarımız eve kapandı, hiçbir şekilde verim alamadı. İnşallah bir daha böyle bir süreç yaşanmaz. Bizim için de çalışma imkanı oluyor. Çocuklara faydalı olmaya gayret ediyoruz.  Ailemizin ekonomisine de katkıda bulunmuş oluyoruz.”şeklinde konuştu.

 

BİR ÖĞÜN OKULA, BİR ÖĞÜN KUR’AN KURSU’NA

 

Bir öğün okula gidip, bir öğün buraya geldiğini anlatan 12 yaşındaki 6.sınıf öğrencisi Ahmet Enes Çınar,”Çok güzel bir kurs. Büyük bir keyif ve heyecanla dinimzi ve kitabımızı öğreniyoruz. Hocalarımız bizimle çok yakından ilgileniyor. Hocalarımızdan öğrendiklerimizi büyüklerimize öğretmeye çalışıyoruz. Buraya gelen büyüklerimize de bu vesileyle yararlı oluyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Bağlar Belediyesi’ne ve başkanımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Minik kursiyer Beritan Eren de kurstan çok memnun olduğunu dile getirerek,”10 gündür buraya geliyorum. Kur’anı Kerim’i öğrenmeye çalışıyorum. Hocalarımız çok ilgili. İmkanlar güzel. Bütün akranlarıma tavsiye ediyorum.” sözleriyle görüşlerini aktardı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı