Advert

DİSKİ su sayaçlarının donmasına karşı vatandaşları uyardı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle su saatlerini dona karşı korumaları konusunda uyarıda bulundu

DİSKİ su sayaçlarının donmasına karşı vatandaşları uyardı
Bu içerik 1116 kez okundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle su saatlerini dona karşı korumaları konusunda uyarıda bulundu.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, yaptığı açıklamada, su sayaçlarının donma riskine karşı vatandaşların önlem alması gerektiğini belirtti.

Aşırı soğukların sayaç ve su borularına zarar verebileceğini kaydeden Tutşi, sayaçların ve su borularının hava ile temas eden açık bölümlerinin cam yünü, bez parçası, talaş ya da boru kılıfı gibi malzemelerle kaplanması gerektiğini dile getirdi.

"Donan sayaçlara ateş ve sıcak su ile müdahale etmeyin"

Abonelerin, site ve apartman yöneticilerinin koruyucu önlemler almaları konusunda uyarıda bulanan Tutşi, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Bazı abonelerimiz donan sayaç ve su borularına ateş veya sıcak su ile müdahale etmektedir. Bu durum sayaç ve su borularına zarar vererek kullanılmaz hale getiriyor. Donan sayaç ve su borularına kesinlikle bu şekilde müdahale edilmemelidir. Donma sonucu patlayan sayaçtan akan su, diğer sayaçların donmasına neden olmaktadır. Bu durumda suyun vanadan kapatılarak kesilmesi ve vakit kaybetmeden DİSKİ ALO 153'e başvurmaları gerekir."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı