Advert

Tunç, Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti

Ergani Gelecek partisi ilçe Başkanı Halim Tunç, ilçe merkezinde canlı hayvan pazarını ve ilçedeki özel kesimhaneyi gezdi.

Tunç, Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti
Bu içerik 2749 kez okundu.

Ergani Gelecek partisi ilçe Başkanı Halim Tunç, ilçemizde hayvancılık alanında resmen çöküş yaşadığını söyledi.
Gelecek Partisi Ergani ilçe başkanı Halim Tunç, Ergani’de Canlı Hayvan Pazarını ziyaret ederek hayvan satıcılarının sorunlarını dinledi. Ülke genelinde hayvancılık alanında yaşanan sıkıntıları dile getien Tunç, Et ithal eden ülke olduk.

Küçükbaş hayvancılığın ana merkezlerinden biri olan Ergani Canlı Hayvan Pazarını ziyaret eden Gelecek Partisi Ergani ilçe başkanı Halim Tunç, “Ergani küçük ve büyükbaş hayvancılığın en çok yapıldığı ilçeler arasında başında geliyoruz. Şanlıurfa, Siverek ve bazı illerden de ilçemize gelerek hayvan pazarını ziyaret ediyorlar. Ne yazık ki şimdi ki hükümet çiftçimize bakamaz oldu.  Ancak son zamanlarda hayvancılık alanında temel girdilerin hızla artmasıyla hayvancılık yapan genç çiftçilerimiz tek tek bu işi bırakmak zorunda kalıyor. Torpili olan kişiler elinde avcunda olanı satıp bir kurumda işe giriyor. Torpili olmayan çiftçi ise kazandığı parayala ailesini geçindirmek için pahalı aldıdığı gübreyle tarlasını sürmek zorunda kalacak. Bu da ilçemiz, bölgemiz  ve ülkemiz  için büyük sıkıntılardır.”dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine