Advert

DSİ’nin sayaçlarını parçaladılar

Ergani barajının 18 bin dönümlük ekili arazisi içerisinde bulunan DSİ tarafından kurulan tarımsal sulama hidrantındaki sayaçlar, kimliği belirsiz kişilerce kırıldı.

DSİ’nin sayaçlarını parçaladılar
Bu içerik 3175 kez okundu.

Ergani ilçesine bağlı Ortayazı mahallesinde Devlet Su İşleri’nin tarımsal sulama hidrantındaki sayaçlara, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi. Tarlasını sulamak için hidrantın yanına gelen çiftçiler, 4 adet hidrant sayacın taşla parçalandığını gördü. Vatandaşlar durumu DSİ yetkililerine bildirdi. 6 köy genelinde 170’e yakın hidrant bulunduğu ve bir kaçının parçalandığı, sayaçların koruma kapaklarının yaz aylarında yoğun kullanım nedeniyle kilitlenmediği öğrenildi. 
Konu ile ilgili açıklama yapan Osman Ekmen, “18 bin dönümlük ekili arazisine kurduğumuz hidrant sayaçları kırılmış ve zarar görmüş bir halde bulduk. İşletme olarak arazide ekiplerimiz arıza veren, zarar gören ve kırılan sayaçları onarmaktadır. İkinci kez zarar gören ve tekrar kırılması halinde çitçilerimizi bu konuda uyardık. Sözleşmede belirtilen madde de kırılan sayaçların bedelini çiftçiden alınacaktır. Sayaçların tekrar kırılması halinde o hatta su verilmeyeceğini toplantıda çiftçilerimize söyledik. Sene sonunda gayri resmi su kullandığı tespit edilen çiftçiden de DSİ tarafından tahsil edilecektir. Kurallara uymayan çiftçilerimiz önümüzdeki sezon sulamadan faydalanamayacaktır” dedi. 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var