Advert

ÇERMİK'E MÜJDE VAR!!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Çermik’te kentin mimari yapısına uygun şekilde inşa edeceği belediye hizmet binasının temeli atıldı.

ÇERMİK'E MÜJDE VAR!!
Bu içerik 5139 kez okundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Çermik’te kentin mimari yapısına uygun şekilde inşa edeceği belediye hizmet binasının temeli atıldı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin, Çermik belediye binası projesini bölgenin mimari yapısına uygun şekilderevize ettiklerini söyledi.

Yıpranmış ve sorunlu altyapısıyla yağışlı havalarda su baskınlarının gerçekleştiği Çermik Çarşısı’nı da sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında yenileyeceklerini ifade eden Karaloğlu, belediye binasının inşası ve Çermik Çarşısı düzenleme işinin 2022 baharında tamamlandığında ilçenin çehresini değiştireceğini belirtti.

İlçede kullanılmayan iki otel binasının dayanıksız olması nedeniyle yıktırıldığını dile getiren Karaloğlu, ortaya çıkan 40 dönümlük alanın, Çermik’in kardeş belediyesi olan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından park yapılacağının müjdesini verdi.

Karaloğlu, kaplıcaların hemen yanı başında 40 dönüm arazi üzerine inşa edilecek parkın adının da Samsun-Çermik Dostluk Parkı olacağını vurguladı.

Şeyhan Dede Şelalesi Milli Park oluyor

Bu değerli ve güzel ilçeye bu yatırımlarında az geleceğinin altını çizen Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Çermik merkeze 30 km mesafede doğal güzellikleriyle önemli bir yere sahip olan Şeyhan Dede Şelalesi’ni milli park ilan edilmesi için Milli Parklar Malatya Bölge Müdürlüğü’ne talimat verdim.  Geçen hafta ekipler, alanı gezdi ve rapor hazırladı. Bir-iki teknik problemimiz bulunuyor. İnşallah bunları çözdüğümüzde Şeyhan Dede Şelalesi ve civarını milli park olarak ilan edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların günü birlik ziyaretleri için orada lavabo,wc, oturma banklarını inşa edecek. Daha sonra alanı Çermik Belediyesi’ne teslim edeceğiz. Proje tamamlandığında ilçemize önemli bir katkı sunacak.”

Karaloğlu, Diyarbakır’ın 17 ilçesinde, hiç ayrım yapmadan ve ötekileştirmeden gece-gündüz hizmet etmeye devam ettiklerini anlattı.

2021 yılı içerisinde sadece kırsal mahallelerde 1200 km yola asfalt sereceklerine dikkati çeken Karaloğlu, şuanda her ilçede şantiyelerinin bulunduğunu ve DİSKİ’nin 552 milyon liralık yatırımla ilçelerde içme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisi ve yağmur suyu altyapısı inşa edeceğini belirtti.

Karaloğlu, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:

“Bazen soruyorlar, bu paraların kaynağı ne? Bende onları şunu söylüyorum, Allah Cumhurbaşkanımızı var etsin. Diyarbakır ile ilgili hangi sorunumuzu aktardıysak talimat verdi, yetmedi takip etti. Sayın Cumhurbaşkanımız geçen yıl Bitlis Ahlat’ta bölgenin il valilerini topladı. Orada Diyarbakır’ın en önemli sorununun içme suyu ve yeni bir isale hattı olduğunu arz ettim. Hiçbir yatırım programında yoktu. Sorunun ortadan kaldırılması için proje ek yatırım programına alındı. Ödenek kondu ve Şubat ayında ihalesi yapıldı. Nisan’da sözleşmesi imzalandı ve şuanda çalışmalar başladı.”

Diyarbakır’ın birikmiş problemlerinin çözümü konusunda tüm bakanlıklar ve milletvekillerinin ciddi desteklerinin olduğunu ifade eden Karaloğlu, kentte yakalanan pozitif hava, huzur ve güven ortamının devam etmesiyle birlikte tüm sorunları bir bir çözeceklerini kaydetti.

Temel atma töreninde AK Parti Diyarbakır milletvekili Mehdi Eker ve Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu’da bir konuşma yaptı.

Vali Karaloğlu ve beraberindekiler törenin ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

çermik müjde vali karaloğlu ergani son dakika haber diyarbakır gelişmeler
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı