Advert

Vali Münir Karaloğlu: “İtfaiyecilik kutsal bir meslektir”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde yeni göreve başlayan itfaiye erlerine ‘Personel Oryantasyon Eğitimi’ verilmeye başlandı.

Vali Münir Karaloğlu: “İtfaiyecilik kutsal bir meslektir”
Bu içerik 1316 kez okundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde yeni göreve başlayan itfaiye erlerine ‘Personel Oryantasyon Eğitimi’ verilmeye başlandı.

Büyükşehir Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası(BEM-BİR-SEN) iş birliğiyle, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde göreve yeni başlayan personel için eğitim düzenlendi.

Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programında yaptığı açıklamada, yaşam hakkının kutsal olması gibi bazı mesleklerinde kutsal olduğunu söyledi.

O mesleklerden birinin de itfaiyecilik olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:

“İtfaiye teşkilatları aslında canlıların yaşam hakkını sürdürülebilir kılmak, yaşam hakkını korumak ve kurtarmak maksadıyla görev yapan önemli bir meslek grubudur. 24 saat uyanık olacaksınız, 365 gün hazır olacaksınız, belki size hiç ihtiyaç duyulmayacak ama ihtiyaç hissedildiği yerde de en kısa sürede bulunmak zorundasınız. Kendi hayatınızı tehlikeye atarak başkasının hayatı kurtarmak ve korumak üzere orada bulunacaksınız. Onun için itfaiyecilik kutsal bir meslektir.”

İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde yeni katılan 75 itfaiye eriyle birlikte Diyarbakır’daki itfaiye personelinin 320’ye yükseldiğini kaydeden Vali Karaloğlu, “Büyükşehir Belediyesi 15 bin 200 kilometrekarelik bir alanda 17 ilçede hizmet veriyor. Artık mülki sınırlar Büyükşehir’in sınırları o nedenle 17 ilçede de hizmet veriyoruz. Büyükşehir’i en ücra köşesinde hissettireceğimiz önemli birimlerden bir tanesi de itfaiye dairemiz.” ifadelerini kullandı.

“Bu arkadaşlarımızı sürekli zinde tutacağız”

İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde göreve başlayan 75 personelin başvuran 492 kişi arasında seçildiğini hatırlatan Karaloğlu, itfaiyeciliğin de usta, çırak ilişkisinin önemli olduğu mesleklerden biri olduğunu belirtti.

Karaloğlu,şunları dile getirdi:

“Tecrübeli itfaiyeci personelimiz, bu arkadaşlarımızın yetiştirilmesinde çok dikkat etmelidir. Bu arkadaşlarımız şu ana kadar kitapta okudukları itfaiyeciliği artık pratik olarak yapacaklar. Bu arkadaşlarımızı çok iyi eğitmemiz lazım. Yeni başlayan arkadaşlarımızın her birisine ilgilerine uygun spor yaptıracağız. Dağcılık merakı olana dağcılık, dalış sporuna merakı olanı dalış sporunda uzmanlaştırarak bu arkadaşlarımızı sürekli zinde tutacağız.”

Ali Emri Kültür Merkezinde üç gün serecek eğitimde, itfaiye erlerine Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğr. Gör. Tarkan Zengin, Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Ülkü Nur Zengin ve Araş. Gör. Betül Biçen Gören tarafından “Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, beden dili, kriz yöntemi, etik değerler, öfke kontrolü ve iletişim“ konularında bilgileri verilecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı