Advert

Gençlerin yeni gözdesi “Pir Aziz”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Pir Aziz Türbesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Gençlerin yeni gözdesi “Pir Aziz”
Bu içerik 1541 kez okundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Pir Aziz Türbesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi, Hani ilçesinde inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olan ve uzun yıllardır bakımsız olan Pir Aziz Türbesi’ni vatandaşların daha rahat ziyaret edebilmeleri için yeniden düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Pir Aziz Türbesi açılış programı ve Uçurtma Festivali’nde İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Vali Münir Karaloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın fethinde şehit olan Halid Bin Velid’in oğlu Hz. Süleyman, Ashab-ı Kehf,  Anadolu’yu Haçlılara geçilmez kılan ve mezarı Silvan’da bulunan Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Kılıçaslan ile türbe açılışı yapılan Pir Aziz’in genç yaşta vefat ettiklerini söyledi.

“Diyarbakır her dem gençliğini muhafaza eden şehirlerimizden bir tanesidir.” ifadelerini kullanan Karaloğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Diyarbakır’a yaptığı ziyaretin önemine dikkati çekti.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Sayın Bakanım, Diyarbakır’a gelişiniz bizim için bir milat oldu. Dün yapmış olduğumuz çalışma toplantısında 17 ilçemizin tamamında gençlik ve spor konularında bu şehrin eksik olan altyapısıyla bizim hazırlayabildiğimiz bütün projelerimize destek verdiniz. Önümüzdeki bir yıl Diyarbakır gençlik ve spor hizmetleri bakımından 17 ilçemizin tamamı şantiyeye dönecek. Bu yatırımlar tamamlandığında Diyarbakır’da her bir gencimize dokunacak, her bir gencimizle göz teması kuracak, her bir gencimizi kötülüklerden ve kötü niyetli insanların şerrinden koruyacak güzel işler, güzel hizmetler yapacak tesislere kavuşmuş olacağız. Önümüzdeki dönemde sizi Diyarbakır’da daha çok görmek, yapmış olduğumuz yatırımları hep birlikte açmak isteriz.”

Hani’ye gençlik merkezi ve semt sahaları kurulacak

Toplantıda Hani ilçesini de ele aldıklarını ve yüzme havuzu yapımı için ihaleyi gerçekleştirdiklerini aktaran Karaloğlu, stadyumu çok yakında ışıklandırılacaklarını ve ilçede gençlik merkezi, Kuyular, Gürbüz, Dereli ve Okur mahallelerine de semt sahaları yapacaklarını müjdeledi. 

İlçedeki Hatuniye Medresesi’nin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1500 çocuğun faydalanacağı bir bilgi evine dönüştüreceklerini anlatan Karaloğlu, kentteki gençleri korumaya ve hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Pir Aziz Türbesi ve çevresinde önemli düzenlemeler yaptıklarını vurgulayan Karaloğlu, şunları dile getirdi:

“Burada yamaç paraşütü pistleri oluşturduk. Hem kalkış noktasında hem varış noktasında düzenlemeler yapıldı. Bundan sonra artık Diyarbakır’ın ve bölgenin gençleri bölgenin semalarında paraşütle uçacaklar. Burası bundan sonra bölge halkının sıkça ziyaret ettiği, yamaç paraşütü yaptığı, uçurtma şenliklerinin yapıldığı bir etkinlik alanı olacak. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hani’ye bundan sonra da hizmetlerimiz devam edecek.” 

Törende, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ak Parti Milletvekili Mehdi Eker ve Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale de bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu ve Vali Karaloğlu ile beraberindekiler çocuklarla uçurtma yaptı ve yamaç paraşütçülerinin gösterisini izledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı