Advert

BAĞLAR’DA NORMALLEŞMEYLE BİRLİKTE NİKAH YOĞUNLUĞU BAŞLADI

Kabine toplantısında alınan normalleşme kararlarıyla birlikte bir çok alanda olduğu gibi nikah işlemlerinde de yoğunluk başladı. Bağlar Belediyesi, normalleşme sürecinin ilk gününde 6 çiftin nikahını kıydı. Ağustos ayına kadar yapılan başvuru sayısı ise ş

BAĞLAR’DA NORMALLEŞMEYLE BİRLİKTE NİKAH  YOĞUNLUĞU BAŞLADI
Bu içerik 3196 kez okundu.

 

Kabine toplantısında alınan normalleşme kararlarıyla birlikte bir çok alanda olduğu gibi nikah işlemlerinde de yoğunluk başladı. Bağlar Belediyesi, normalleşme sürecinin ilk gününde 6 çiftin nikahını kıydı. Ağustos ayına kadar yapılan başvuru sayısı ise şimdiden 400’e yaklaştı.

Salgın riski göz önünde bulundurularak alınan önlemler ve hazırlanan salonun steril görüntüsü nikah için gelen çiftleri ve yakınları tarafından memnuniyetle karşılandı.

NİKAH İŞLEMLERİ İÇİN ÖZEL SALON HAZIRLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme kararlarından sonra gözlerin çevrildiği alanlar  arasında düğün ve evlilik işlemleri oldu. Diyarbakır’ın nüfus bakımından en kalabalık iki ilçesinden biri olan Bağlar’da nikah işlemleri yeniden önlemler gözetiminde salonda yapılmaya başlandı. Normalleşmenin ilk gününde 6 çiftin nikahı kıyıldı. Yeni dönemin ilk nikahı olan  Cahit Körtepe ve Gurbet Doğanay çiftinin nikahı Bağlar Belediyesi Evlendirme Müdürü Handan Eker Taşkent tarafından kıyılarak yakınlarının şahitliğinde evlendirme cüzdanları teslim edildi.

SUNULAN HİZMETLER VATANDAŞLARI  MEMNUN ETTİ

Salgın riskini göz önünde bulunduran Bağlar Belediyesi,nikah işlemleri için hazırladığı salona sadece çiftlerin ve şahitlerin girişine izin verirken, maske,hijyen ve sosyal mesafe gibi kurallar uygulandı. Nikah sırasında hazır bulunan çiftlere ve yakınlarına maske hediye edip her bir işlem için salonu dezenfekte eden belediyenin bu hizmeti vatandaşlar tarafından memnuniyet yarattı. Alınan önlemler ve sağlanan kolaylık nedeniyle sorunsuz şekilde işlemlerinin hal edildiğini belirten vatandaşlar,sunulan hizmetlerden dolayı Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti.

YOĞUN TALEP VE BAŞVURU YAŞANIYOR

Bağlar Belediyesi, pandeminin başladığı Mart 2020 tarihinden bu yana bin 925 çiftin nikah işlemini tamamladı. Normalleşmenin başlamasıyla beraber açık alan ve salonda yapılacak nikahlar için yoğun bir başvuru yaşanırken, Ağustos ayına kadar şimdiden başvuran çift sayısının 400’e yaklaştığı kaydedildi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla her türlü önlemi alarak vatandaşlara en güzel hizmeti sunmaya gayret ettiklerini anlatan Bağlar Belediyesi Evlendirme Müdürü Handan Eker Taşkent,”Yoğunluk var, talep çok fazla ama biz bundan şikayetçi değiliz. Önemli olan vatandaşımızın buradan memnun bir şekilde ayrılmasıdır. Başkanımızın bize olan talimatıyla bu güveni vatandaşa sağladığımız için mutluyuz” dedi.

Bağlar nihak yoğunluk pandemi normalleşme
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı