Advert

Düğün salonu işletmecileri: Dayanacak gücümüz kalmadı

Covid-19 salgını gerekçesiyle uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardından kademeli normalleşme süreci başlarken aylardır kapılarını açamayan düğün salonu işletmecileri heyecanla 1 Haziran sonrası için gelecek müjdeli habere odaklanmış durumda.

Düğün salonu işletmecileri: Dayanacak gücümüz kalmadı
Bu içerik 2587 kez okundu.

 İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mayıs tarihinde yayımladığı genelge doğrultusunda 15 aydır kapalı olan düğün salonlarının açılmaları 1 Haziran’a ertelenirken işletmeciler dört gözle açılmayı bekliyor.
Salgın gerekçesiyle düğünlerin iptal edilmesi veya ertelenmesinden dolayı 15 aydır hizmet veremeyen ve bu süreçte büyük bir mağduriyet yaşayan düğün ve etkinlik sektörü 2021 sezonunu da kaçırmak istemiyor.
Yaklaşık 10 düğün salonunun bulunduğu Ergani’de düğün salonu işletmecileri yapılacak düğünler için hazırlıklara başlayan sektör temsilcileri, “Her türlü tedbirimiz aldık ve 1 Haziran’da artık açılmayı bekliyoruz.” diyerek yetkililere seslendi.
Ergani ilçesinde Düğün Salonu İşletmecisi Ali Turğa, sektör olarak 1 Haziran’da açılmaya hazır olduklarını söyledi.
“Düğün salonlarının bir an önce açılmasını istiyoruz”
Ergani ilçemizde 10 ‘a yakın düğün salonu olduğunu belirten Turğa, “Düğün salonlarına bağlı bir çok sektör var. Çiçekçi, kameracı, mobilyacı ve beyaz eşyacı, kuyumcu gibi birçok sektöre de hizmet etmekteyiz. bir çok kişide bu sektörden geçimini sağlamaktadır. Bu zaman zarfında birçok düğün salonu işletmecisi iflas etti. Düğün salonlarının açılmamasından dolayı işletmesini kapatan oldu. Şu anda evlenecek yaklaşık yüzlerce çiftimiz ile beraber düğün salonlarının bir an önce açılmasını istiyoruz.” dedi.
“1 Haziran’da düğün salonlarının açılmasını istiyoruz”
Evliliğin önemine dikkat çeken Turğa, “Evlilik bir sosyal dayanışmadır. Fakat bu sürenin uzanmasından dolayı davetiyelerini bastırıp da düğünlerin yapamayan birçok çift ayrılmak zorunda kaldı, boş yere ev kiraları ödediler ve birçok çiftimiz defalarca davetiye bastılar ama düğünlerini iptal etmek zorunda kaldılar. Biz inşallah 1 Haziran’da düğün salonlarının açılmasını istiyoruz. 3 saat süreyle, sosyal mesafe kurallarına uyularak oyunların oynanmasını istiyoruz. Halay yapılmasına biz de karşıyız. Halay yapılmasın ama sosyal mesafe kuralları içerisinde düğünlerin yapılmasını ve ikramlı olarak tüm evlenecek çiftlerimize hizmet etmek istiyoruz.” diye konuştu.
“Artık çok fazla dayanacak gücümüzün olduğunu sanmıyorum”
Düğün salonu işletmecilerinin yanı sıra sektöre bağlı tüm sektörlerin ve çalışanlarının da bu süreçten olumsuz etkilendiğine dikkat çeken düğün salonu işletmecisi Ali Turğa, “Yaklaşık bir buçuk yıldır işletmelerimiz kapalı. Bu işin çok ciddi bir maddi külfeti ile karşı karşıya kaldık. maddi külfetin dışında sektör temsilcilerinin birçok çalışanı var. Bu çalışanların tamamı gözümüzün önünde açlık ile karşı karşıya kaldılar. Müzisyenler, garsonlar fotoğrafçılar ve daha birçok alandaki işletme çalışanları ve işletmeler çok ciddi mağduriyetler ile karşı karşıya kaldık. Kamudan bu anlamda hiçbir destek almadık diyebilirim. Hiçbir kamu desteği almadan bir buçuk yıldır işletmelerimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu işletmelerin çok ciddi kira ve kendi işletme giderleri var. Bunun yanında salgın sürecinin üzerinden bir buçuk yıl geçmiş ve salgının neredeyse sonuna geldik halen biz geleceğe dair ve bundan sonraki sürece dair hiçbir şey öğrenemedik. Çünkü ayakta durmak kolay değil. Bir buçuk yıldır hem işletmenin hem de personellerin giderlerini bulmaya çalışıyoruz. Artık çok fazla dayanacak gücümüzün olduğunu sanmıyorum, birçok işletme artık kapanma noktasına gelir ve birçoğu da kapanır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı