Advert

Ergani’nin su sorununu çözülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Ergani’de içme-kullanma suyu sağlayan Hoşan Terfi Merkezi’nde bulunan arızalar ile Pompa İstasyonundaki aksaklıkları hazırladığı projelerle çözüme kavuşturuyor.

Ergani’nin su sorununu çözülüyor
Bu içerik 5792 kez okundu.

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Ergani’de su ihtiyacı karşılanırken ortaya çıkan problemleri çözmek için harekete geçti. İlçe merkezinin bir kısmını besleyen Hoşan Terfi Merkezi’nde bulunan pompaların sık aralıklarla arıza vermesi üzerine DİSKİ ekiplerince çalışma başlatıldı. Teknik ekip tarafından yapılan incelemenin ardından arızalanan pompaların revizyonu yapılacak ve tesis tamamen elden geçirilecek. Ergani Pompa İstasyonu’nda ise mekanik sorunların sık yaşanması üzerine teknik ekipler tarafından gerekli çalışmalar yapılarak sorunlar giderildi. DİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Gördük, Ergani Hoşan Terfi Merkezi’nde ve Pompa İstasyonunda devam eden çalışmaları inceleyerek teknik personelden bilgi aldı.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, su sorununu çözmek amacıyla DİSKİ ekiplerinin yoğun bir şekilde çalıştığını belirterek, “Bu sıkıntıların önümüzdeki süreçte daha büyük aksaklıklara yol açmaması için ekiplerimiz sahada çalışıyor. Ergani ilçemizin kesintisiz, sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşturacağız” dedi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var