Advert

Ergani'de kamuya açık alanlarda sigara içme yasağı getirildi

Ergani ilçesinde Kovid–19 salgınına karşı maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla yaya yoğunluğu fazla olan cadde ve sokaklar, meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi yerlerde sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesini ya

Ergani'de kamuya açık alanlarda sigara içme yasağı getirildi
Bu içerik 3327 kez okundu.
Ekrem SENVAR
Ergani kaymakamlıklarca, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda kamuya açık alanlarda sigara içme yasağının getirildiğini bildirdi.
Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Ergani İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 11 Kasım'da Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, başkanlığında toplantı yapıldı ve bazı kararlar aldığı belirtildi.
Kamuya açık alanlarda sigara içme yasağı getirilen yerler
Milli Egemenlik, Ziya Gökalp, Kurtuluş, İstasyon, Çermik, Dicle, Caddesi' Pazaryerleri ve Şehir içi durak gibi alanlarda sigara içme yasağı getirildiğini bildirdi.
Tedbirlere uymayanlara 'Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereği işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 'Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.
Denetimler sırasında sigara içmek için maskesini takmayan vatandaşlara ekipler tarafından cezai işlem uygulandı.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var