Advert

Karaoğlan; Esnafımızın her zaman yanındayız

Ergani Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Ağa Karaoğlan, "Kooperatifimiz her zaman esnafımızın yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" dedi.

Karaoğlan; Esnafımızın her zaman yanındayız
Bu içerik 5313 kez okundu.

Ergani Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ağa Karaoğlan, kooperatif üyelerine vermiş olduklarını kredi desteklerinin büyük bir bölümünün verildiğini ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Koronavirüs salgını nedeniyle bir çok esnaf iş yerini kapatırken bazı esnalar ise çalışmalarını sürdürdü. Esnafa destek veren Ergani Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ağa Karaoğlan, “Devletimiz, esnafımıza 12,5 milyon lira kredi desteğinde bulundu” dedi.
 Yeni tip koronovirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ergani’de bazı esnaflar, iş yerlerini kapattı. İş yerileri açık olan vatandaşlar da salgın nedeniyle istedikleri satışları yapamadıkları için zor bir süreç yaşadı. Kiralarını ve kredilerini ödemek için esnaflar, bağlı bulundukları odalara başvurup kredi talebinde bulundu.  Üyelerinin sorunlarını çözüm bulmak için koronavirüse rağmen çalışan Ergani Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, pandemi sürecinde yoğun bir mesai harcadı.  Bir çok esnafa ödeme yapıldığını belirten Başkan Ağa Karaoğlan, “ Şimdiye kadar  12,5 milyon lira para dağıttık. İlk etapta esnaflarımızdan gelen aşırı talep nedeniyle yoğunluk yaşandığı için gecikme oldu. Ama buna rağmen kimsenin sırasını kimseye vermedik. Hak yemeden müracaat tarihi sırasına göre ödemelerimizi yaptık. 20 gün bekleyen de oldu. 10 gün bekleyen de ancak şuanda 7 günde kredileri teslim edebiliyoruz. Kredi kullanmak isteyen esnaf arkadaşlarımız isterlerse kooperatifimize gelip başvurularını yapabilirler” dedi.  
SİCİLİ SIKINTILI OLANLARA KREDİ VERİLMİYOR 
Ergani Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak hedeflerinin her gün daha da büyüyerek devam edeceğinin altını çizen karaoğlan, ”Geldiğimiz günden bugüne bizim en büyük gayemiz sürekli esnafın kapısının açık kalmasıydı. Bizi eleştirenler oluyor. Meyve veren ağaç taşlanır. Meyve verdiğimiz için taşlamaya çalışıyorlar. Biz yolumuza devam ediyoruz ve bu yolda da başarılı olduğumuzu biliyoruz. Kredi verilmedi gibi eleştireler aldık. Bunun sebebi tamamen esnafımızın sicili ile ilgili. Bir esnafımız başvuru yapıyor, sicili sıkıntılı olduğunda kredi veremiyoruz. Bu kurumun ayakta kalabilmesi için seçici olmak zorundayız" ifadelerini kullandı. 
BAŞARIMIZI ESNAFIMIZIN GÜVENİNE BORÇLUYUZ
 Bunların dışında çok fazla eleştiri almadıklarını belirten Karaoğlan, "Hak edenin hakkını verdik hak etmeyene vermedik. Bu konuda istedikleri kadar eleştiri yapabilirler. Bu başarımızın sırrı esnafımızın bize duymuş olduğu güvendir” diye konuştu

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı