Advert

Ergani’de yavru köpekler için bir siteye kesilen ceza tüm site sakinlerine pay edildi

Ergani’de yavru köpekleri site bahçesinden tahliye eden site yöneticisi, emniyetin kestiği cezayı ise site sakinlerine paylaştırdı. Site yönetimine ve kapıcıya emniyetin kestiği 600 TL’lik ceza 280 site sakinine bölüştürüldü.

Ergani’de yavru köpekler için bir siteye kesilen ceza tüm site sakinlerine pay edildi
Bu içerik 5503 kez okundu.

Site karar defterine cezayı işleyen site yöneticisi ise hayvanların hala sitede olduğunu ve koruma altına alınmaları için Hayvan Hakları Derneği ve belediyeye başvuruda bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir sitenin bahçesindeki yavru köpekleri, sitenin bekçisine verdiği talimatla çuvala koydurarak dışarı attıran site yöneticisi hakkında emniyet ceza kesiti. Site yöneticisi ise verilen cezayı site sakinlerine ödetti. Site aidat çizelgesine de yansıyan bu duruma site sakinleri tepki gösterirken, hayvan hakları savunucusu Sevgi Ekmekçiler de söz konusu uygulamaya karşı çıktı.

ergani-site.jpeg

Site sakinlerinin şikayeti üzerine yavru köpekler tahliye edildi

Site yöneticisi ise söz konusu olaya ilişkin, “Site sakinlerinin şikayeti üzerine yavru köpeklerin site dışına tahliyesi için kapıcıya talimat verdim. Yavru köpekleri karton bir koli içinde taksiye koyduk ve sitenin dışında bir bölgeye bıraktık. Evet, emniyet tarafından bize bir ceza kesildi. Ancak bu uygulama benim şahsi bir kararım sonucunda gerçekleşmedi. Sonuçta site sakinleri yavru köpeklerin varlığından rahatsızlığını dile getirdi ve yönetici olarak bana bu sorunu çözmem konusunda talepte bulundu. Site sakinlerinin isteği üzerine böyle bir tahliye gerçekleşti ve söz konusu bu tahliye sırasında da yavru köpeklere en ufak bir zarar verilmedi. Ayrıca halihazırda söz konusu yavru köpekler yeniden site bahçesine geldi ve bu konuda hem hayvan haklarını hem de belediyeyi bilgilendirdim. Hayvanlar şuan uyuz olmuş durumda ve konuyla ilgili Hayvan Hakları Derneği’ni,  Ergani Belediyesi’ni ve Büyükşehir Belediye’sini aradım. Yavru köpeklerin koruma altına alınması için ama bu konuda bir gelişme sağlanmadı. Site yönetimine ve kapıcıya kesilen cezayı ise site karar defterine denetçiler huzurunda işleyerek, söz konusu cezayı site sakinlerine pay ettim. Söz konusu ceza zaten 600 TL olup her site sakini payına yaklaşık 2 TL gibi bir maliyete sahiptir. 2 TL için itirazda bulunulmasını da anlamış değilim. Sonuçta tüm bu işlemler site sakinlerinin talebi üzerine gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde geçtiğimiz ay, yavru köpekleri çuvala koydurup, attıran site yöneticisi şikayet üzerine ceza almıştı. Söz konusu site yöneticisi, kendisi ödemesi gerekirken cezayı site sakinlerine ödetti.

Konuyla ilgili hayvan hakları savunucusu Sevgi Ekmekçiler ise site yöneticisinin kendisinden kaynaklı aldığı bir cezayı site yönetimine ödetmesinin hakkaniyetle bağdaşmadığını belirterek, tepki gösterdi. (Tigris)

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı