Advert

47 yıldır demir dövüyor

Ergani ilçesinde ikamet eden demirci ustası Cemal Öztekin (61), babasından öğrendiği mesleğini sürdürüyor.

47 yıldır demir dövüyor
Bu içerik 5528 kez okundu.

Ekrem SENVAR
Babası öldükten sonra dükkanı devralan Öztekin, yaklaşık 47 yıldır demir dövüyor.

Öztekin, ilçe merkezindeki dükkanında bölge yoğun olarak kullanılan tırmık, balta, kazma ve orak gibi çeşitli aletler üretiyor. Mesleğin ilçede son temsilcilerinden olan Öztekin, yazın sıcakta kışın da dondurucu soğukta zor şartlar altında çalışarak çok sevdiği mesleğini devam ettiriyor.

Ergani ilçesinde yarım asır önce eline aldığı çekici bırakmayan Öztekin, yaptığı açıklamada, emekli olmasına rağmen baba mesleğini yaşatmak için çalıştığını söyledi.

Sabah erken bismillah diyerek köylü vatandaşımıza hizmet için çalışıyoruz. Sıcak demir, kaynak ve diğer demir işlerini yapıp ekmeğimizi kazanarak akşam eve gidiyoruz. Mesleğimiz ağırdır, kimse bu mesleği kolay kolay sevmez. Ancak artık demirler makinelerle kesiliyor, işler daha kolaylaştı. dedi.

Demircilik mesleğinin de yok olmanın eşiğinde olduğunu belirten Öztekin, "Her zanaatkar gibi yetiştirecek çırak bulamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Genç yaşta babamın yanında çırak olarak çalışmaya başladım. Mesleğin inceliklerini de ondan öğrendim. Eskiden 3-4 çırakla çalışırdım. Yine de işleri yetiştirmekte zorlanırdım. Artık çırak bulamıyoruz. Daha önceleri bu işi yapan 10–15 dükkan vardı şimdi ise bu mesleği yapan 2 kişi kaldık." diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var