Advert

İkinci el eşya Ergani’de rağbet görüyor

Ergani’de ev eşyasını mağazalardan alamayanlar, çok daha ucuz olan spot ve ikinci el ürünlere yöneliyor.

İkinci el eşya Ergani’de rağbet görüyor
Bu içerik 10400 kez okundu.

Ergani’de son yıllarda ikinci el mobilya ve beyaz eşya alım satımında artış gözlendi. Kimileri mağazalardan daha yeni mobilya ve beyaz eşya alıp eskisini satarken kimisi ise parası olmadığından dolayı ihtiyacını daha ucuz alabildiği ikinci el eşya satan spotçuların yolunu tutuyor.
“İkinci el eşyayı daha çok dar gelirli aileler alıyor”
Spot ve ikinci el eşya satan mağazaların garibanın uğrak yeri olduğunu ifade eden esnaf Aziz Buğdaycı, “Son yıllarda ikinci el mobilya ve beyaz eşya alım satımına ilgi arttı. İkinci el eşyayı daha çok dar gelirli aileler alıyor. Müşterilerimizin arasında Suriyeli aileler, köyden gelen vatandaşlarımız ve ilçemize tayini çıkan memurlar da  ikinci el almayı tercih ediyor. Bu sene okullar açılsa üniversiteli öğrenciler, kiraladıkları evler için ikinci el alıyor.” dedi.
İkinci elde fiyatların gayet ucuz olduğuna dikkat çeken Buğdaycı, “Bozuk ürün de vermiyoruz. Gelen beyaz eşyaları önce servis arkadaşlarımıza götürüp kontrol ettiriyoruz. Arızası var mı yok mu onu tespit ediyoruz. Ona göre fiyat verip alıyoruz, arızasını giderdikten sonra satışa sunuyoruz. Yeni ve spot ürünlerimizi de işyeri garantili satıyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli.”diye konuştu. Buğdaycı, mağazada 3 bin TL olan bir dolabın fiyatı bizde yarı yarıya, 3 bin TL olan çamaşır makinesinin ise bin ile bin 550 TL`ye satıldığını sözlerine ekledi.
“Mağazalarda sıfır ürünler çok pahalı”
Dar gelirli vatandaşın mağazalardan alamadığı ürünün ikinci elini çok uygun bir şekilde  aldığını belirten Buğdaycı “Mağazalarda sıfır ürünler çok pahalı.İkinci el satan esnafta başta buzdolabı olmak üzere, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırınlı ocak, televizyon, oturma grupları ve elbise dolapları gibi tüm ürünleri bulmak mümkün.” şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var