Advert

Görevden alınan muhtar isyan etti: Milletvekili kadar oy aldım

Ergani İlçesi’nde yerel seçimlerde Adnan Menderes Mahallesi muhtarlığına seçilen Hamit Bıçak, sabıka kaydının olmamasına rağmen görevden alındığını söyledi.

Görevden alınan muhtar isyan etti: Milletvekili kadar oy aldım
Bu içerik 6629 kez okundu.

Ergani’nin en büyük mahallesinden biri olan Adnan Menderes Mahallesi’nde İki dönem muhtarlık yapan Hamit Bıçak, sabıka kaydının olmamasına rağmen muhtarlık görevinden alındığını dile getirdi.

 ‘ELİMDE TEMİZ SABIKA KAYDI VAR’

Yerel seçimlerde 18 bin seçmeni bulunan Adnan Menderes Mahallesi’nde 11 adayı geride bıraktığını, 6 bin 700 oy ile muhtar seçildiğini belirten Bıçak, “Mahallem için gecemi gündüzüme katarak elimden gelen hizmeti yaptım. Bundan dolayı diğer mahalle muhtar arkadaşlarımın takdirini toplayarak,  Ergani Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfın da 3 dönem mütevelli heyeti üyeliği seçimini kazandım. Mahallemde bulunan dar gelirli vatandaşlarımın  her zaman yanında oldum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfında bazı haksızlıkların ve yanlışların karşısında durduğum için 01.08.2019 tarihinde adıma  hiçbir soruşturma açılmadan     herhangi bir suç unsurum olmadığı halde yüksek seçim kurulu başkanlığı yazısına hitaben Ergani Kaymakamlığı tarafından mühürüm alındı ve muhtarlık görevime  son verildi. Olayı araştırdığımda, yüksek seçim kurulunun yazısını okuduğumda sabıkam olmadığı halde sabıkamın olduğunu beyan etmişler. Benim elimde bulunan e devlet ve cumhuriyet başsavcılığından aldığım sabıka kayıt belgesinde herhangi sabıkamın olmadığı görülmüştür. İşin asılı 2017 bütün memnu haklarımın Yargıtay kararında bütün haklarımın  kendiliğinde kaldırılması öngörülmüştür. 2017 yılında bana verilen bütün haklarımın yok sayarak görevimden alındım” dedi.

‘ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIM’

Bıçak, “Diyarbakır valiliğinden  defalarca randevu aldığım halde geri dönüş yapılmadı. Elimdeki belgelerimle çalmadık kapı bırakmadım ama hiç bir sonuç alamadım. Defalarca CİMER’den müfettiş istememe rağmen ifadem alınmadan cevap veriliyor. Geçmişte aldığım sabıka kayıtlarım elimde olmasına rağmen derdimi hiç bir yere anlatamadım” diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü