Advert

Ergani yeni Adliye Binasına kavuşuyor!

Ergani ilçesinde Yeni şehir semtinde 2 katlı binada hizmet verilen adliye, en kısa süre içerisinde yeni hizmet binasına taşınacak.

Ergani yeni Adliye Binasına kavuşuyor!
Bu içerik 7404 kez okundu.

2013 yılından bu yana Adalet Bakanlığınca satın alınarak Yenişehir semtinde 2 katlı binada hizmet verilen Ergani Adliyesi, en kısa süre içerisinde yeni hizmet binasına taşınacak.

Yeni hizmet binası müjdesini veren Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu, fiziki şartlar nedeniyle yeterli düzeyde hizmet veremeyen mevcut Adliye binasının, girişimleri neticesinde yeni hizmet binasına taşınacağını belirterek, Diyarbakır’ın en büyük ilçesi konumunda bulunan Ergani’ye yakışır nitelikte yeni bir adliye binası kazandırdıklarını söyledi.

FİZİKİ YETERSİZLİK SONA ERECEK

8 Hakim, 7 savcı ve toplam 80 personel ile yaklaşık 4 bin dosyanın işlem gördüğü ilçe adliyesinde yıllardır fiziki yetersizlik nedeniyle personel adeta içi çe çalışırken, davalar da zor şartlar altında görülüyordu. Ergani Adliyesinin yeni hizmet binasına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu, yaklaşık 7 yıldan bu yana Yenişehir semntinde hizmet veren adliye binasının gerek fiziki şartlarının yetersizliği, gerekse dava çokluğundan kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi ve çalışmaların daha etkin ve verimli birçimde yürütülmesi için çalışma başlattıklarını belirterek bu çalışmalarda sona doğru yaklaşıldığını müjdeledi.

ÖZEL EĞİTİM KURUMU BİNASI ADLİYEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Ergani ilçesinde göreve başladığı günden bu yana mevcut adliye binasının fiziksel sorunlarının çözümüne yönelik yoğun bir çalışma sarfeden Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu, yürütülen çalışmalarda sona doğru geldiklerini ifade ederek, “Mevcut koşullarımız nedeniyle dava yoğunluğu ve personel eksikliğinin yanı sıra hizmet binamızın da fiziki koşullarının yetersizliğinden kaynaklı yaşanan sorunları çözüme kavuşturmayı öncelik edindik. Vatandaşlarımızın da en büyük derdi, davaların dar alanda iç içe görülmesiydi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen gerek hakim ve savcı arkadaşlarımız gerekse diğer personel arkadaşlarımız hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için ellerinden gelen gayreti sarfetmekteydiler. Yaptığımız arayışlar sonucunda devlet hastanesi civarında bulunan kamuya ait bir binanın özel bir eğitim kurumu tarafından kullanıldığı, sonrasında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sözleşmelerinin fesh edilmesinin ardından bu binanın Adalet Bakanlığımıza devri hususunda bakanlık düzeyinde yoğun bir çaba sarfettik. Bu yeni bina bizim için bir şanstı. Çünkü yeni bir arazinin tahsis edilmesi ve yeni bir binanın sıfırdan yapılması devletimize büyük bir maddi külfet doğuracaktı. Biz bu durumu gerek adliyemizin gerekse ilçemizin en iyi şekilde lehine çevirmek için yaptığımız girişimlerden olumlu sonuç alarak, binanın devrini Adalet Bakanlığımıza gerçekleştirilmesini sağladık. 2 bin 500 metre kare alandan oluşan bu kamu binasının adliye olarak kullanılabilmesi için gerekli fiziki şartları oluşturmak amacıyla bir tadilat çalışması yürüteceğiz. En kısa süre içerisinde tamamlanması planlanan çalışmaların ardından en kısa sürede yeni hizmet binamıza taşınarak halkımıza daha geniş. daha iyi ve daha özverili hizmetler sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

ESKİ ADLİYE BİNASI LOJMAN OLACAK

Yeni adliye binasının taşınmasının ardından adliye bünyesine yeni personellerin ve yeni mahkemelerin takviye edileceğini ifade eden Başsavcı Kocaoğlu, Yenişehir semtindeki mevcut adliye binasının da lojman olarak değerlendireceğini sözlerine ekledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı