Advert

PAZAR ESNAFI EYLEM YAPTI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçedeki semt pazarlarının belirli okul bahçelerine taşınmasının ardından yaklaşık iki aydan bu yana sorun yaşayan semt pazarı ve köy pazarı esnafı, tezgahlarını kapatarak protesto eylemi yaptı.

PAZAR ESNAFI EYLEM YAPTI
Bu içerik 6316 kez okundu.

Botanik parkta bir araya gelerek eski yerlerine gitmek için basın açıklaması yapan Pazar esnafı, belediyeye eski çalışma sistemlerine dönebilmek için çağrıda bulundular.

“İŞ YAPAMAZ HALE GELDİK”
Ergani ilçesinde koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler sonucu semt pazarları 2 aydan bu yana belirlenen okul bahçelerine kurulmuştu. Bu süreç içerisinde iş yapamadıklarını belirten pazarcılar botanik parkta bir araya gelerek durumu protesto ederek basın açıklaması yaptılar. Tarihi yoğurt meydanı ve semt pazarının başka yere taşınmasından dolayı esnafın iş yapamaz duruma geldiğini ifade eden pazarcılar, yetkililerin bu süreç içerisinde bir çözüm bulmasını istediler. Semt pazarcılarından Veysi Gülmez, “Semt pazarların eski durumuna gelmesini istiyoruz” dedi. Okullarda kurulan pazarda bir çok sebze ve meyveleri çöpe döktüklerini ifade eden Gülmez, “Sözlü olarak Zabıta amirliğine derdimizi söyledik ancak herhangi bir sonuç elde edemedik. Haftada 3 gün yenişehir okulu 4 pazarcı arkadaşların ürününü kaldıramaz. Bize köylü uğramadığı zaman biz perişan oluyoruz. Semt pazarlarına köylünün uğrayabileceği yerler lazım. Ergani’de ne kadar sokaklar varsa hepsi manavlarla dolmuş. Bunlara zabıtalar gözmü yumuyor. Üstlerimiz bilmiyor mu? Her sokak kendi başına bir semt pazarıdır. 60 yıllık şeker un satan kişi bile sebze işine dönmüş. Bir an önce eski yerlerimize gitmek istiyoruz” dedi. 
“ÇÖZÜM BULUNSUN”
Türkiye genelinde semt pazarlarının tekrardan eski sisteme getirildiğini belirten Köylü pazarı esnafı Ali Öztekin, köy pazarının kapatıldığı meydanın bir an önce açılmasını istiyoruz dedi. Öztekin, “Köylü pazarı esnafı perişan, semt pazarcılarna ve köylü pazarına köylü gelmezse burada ticaret dönmüyor. Köylünün önünü kesmek içinde bir çok yöntem uygulanıyor. Köylü pazarına girmemesi için zabıtaların baskısı var. Emirleri nereden alınıyorsa onlarında baskısı var. Ve hatta kötü muamele bile yapılıyor. Yaşlı kadınlarımıza davranışlarınızı görseniz lanet getirirsiniz. Gelip görmeleri gerek, buranın sosyal mesafe güveliği alınsın, giriş çıkış önlemleri alınsın ama köylü pazarına köylüde gelsin, esnafta iş yapabilsin.” Peynir bulabilmek için çeşitli yerlere başvurduğunu ifade eden Öztekin, “Peyniri başka bir yerden yüz liraya alıyoruz, bizde yüz elli liraya satmak zorunda kalıyoruz. Elli lira fark ediyor. Hem vatandaşın cebinden çıkıyor hemde bizim cebimizden çıkıyor. Ergani 2 yüz bin nüfuslu yer. Köylü pazarı tarihi yerimiz, İstanbul’dan gelen başka illerden gelen oluyor. Hem semt pazarlarına hemde köylü pazarına uğrayanlar var. Bu nedenle güvenliği alınarak eski sistemine geri dönmesini istiyoruz” dedi. Diğer pazarcılar ise, “Kovid19 gelmiş ise neden diğer il ve ilçelerde serbest, bu hastalık sadece Ergani’yemi gelmiş? Bence okul bahçeleri daha kötü, eğer sosyal mesafe ise Pazar daha iyidir. Daha iyi koruma yapılır. Kovid19 diye diye içerde kalarak perişan olduk, şimdi ise dışarı çıkmışız yine bir şey yapamıyoruz. Bizim sorunlarımıza bir çare bulunsun” şeklinde konuştular.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı